Slusari: Criza de pe piaţa carburnaţilor este una artificială

Slusari: Criza de pe piaţa carburnaţilor este una artificială

Petroliştii au creat un „stat în stat”, iar criza de pe piaţa carburanţilor este una artificială. Opiniile au fost exprimate de fostul vicepreşedinte al Parlamentului Alexandru Slusari şi economistul Veaceslav Ioniţă. Potrivit lor, petroliştii încearcă să-şi impună propriile reguli, în condiţiile unor instituţii de reglementare ineficiente, notează IPN.

Marina Tauber a anunţat la ce funcţii pretinde Partidul Şor

Marina Tauber a anunţat la ce funcţii pretinde Partidul Şor

O funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului, un membru cu drept de vot la APCE şi un reprezentant în Biroul Permanent. Sunt doar câteva dintre solicitările Partidului Şor. Reprezentanţii formaţiunii spun că, potrivit practicii internaţionale, fiecărei fracţiuni îi revine o funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului, iar potrivit proporţionalităţii mandatelor, Partidului Şor ar trebui să-i revină şi şefia unei comisii permanente, notează IPN.

Ion Terguţă: Aşteptările de la guvernarea PAS sunt uriaşe

Ion Terguţă: Aşteptările de la guvernarea PAS sunt uriaşe

Reprezentanţii partidelor extraparlamentare şi cei ai societăţii civile spun că pauza anunţată de Partidul Acţiune şi Solidaritate, în timpul şedinţei de constituire a Parlamentului, nu este una condamnabilă. În acelaşi timp, „isteria” creată în jurul acestui subiect demonstrează că cetăţenii nu mai au răbdare şi vor schimbări imediate, spun deputaţii fostelor legislaturi.

Sergiu Mocanu: PAS va eşua, dar ar putea eşua cu folos pentru ţară

Sergiu Mocanu: PAS va eşua, dar ar putea eşua cu folos pentru ţară

Liderul Mişcării Antimafie vine cu prognoze sumbre pentru soarta partidului de guvernământ. Sergiu Mocanu califică victoria PAS la alegerile din 11 iulie drept una istorică, totuşi, potrivit lui, schimbările promise de PAS nu vor putea fi realizate din lipsă de profesionişti şi vizune. Mocanu spune că încrederea cetăţenilor în această formaţiune se va eroda, dacă oamenii nu vor simţi o îmbunătăţire imediată a calităţii vieţii, notează IPN.

Gheorghe Cavcaliuc s-a răzgândit să revină în Moldova. Ce explicaţii a găsit politicianul anunţat în căutare naţională

Gheorghe Cavcaliuc s-a răzgândit să revină în Moldova. Ce explicaţii a găsit politicianul anunţat în căutare naţională

Preşedintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, susţine, cu referire la dosarul penal în care este vizat, că în perioada cât vor fi examinate contestaţiile depuse de avocaţii săi şi până la recuzarea procurorului Ludmila Zaharia, va continua să-şi desfăşare activitatea profesională peste hotare, în cadrul companiei internaţionale, în funcţia pe care o deţine în ultimii doi ani, transmite IPN.

Igor Grosu spune când PAS va anunţa candidatura pentru funcţia de premier

Igor Grosu spune când PAS va anunţa candidatura pentru funcţia de premier

Pe parcursul săptămânii, după ce vor fi alese organele de conducere ale Parlamentului, probabil, preşedintele Maia Sandu va invita fracţiunile parlamentare la consultări, în urma cărora va fi anunţat un candidat de la PAS pentru funcţia de premier. Declaraţia a fost făcută de Igor Grosu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), într-un briefing de presă, transmite IPN.

MAE din România a transferat 300.000 de euro destinaţi Republicii Moldova

MAE din România a transferat 300.000 de euro destinaţi Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe al României a efectuat deja plata contribuţiei voluntare de 300.000 de euro, prin European Endowment for Democracy (EED), pentru implementarea de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din R. Moldova. Contribuţia a fost anunţată de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul vizitei oficiale în R. Moldova, transmite IPN.

„Este o bătaie de joc”. Opoziţia de la Chişinău, indignată că şedinţa Parlamentului a fost închisă după discursul Maiei Sandu VIDEO

„Este o bătaie de joc”. Opoziţia de la Chişinău, indignată că şedinţa Parlamentului a fost închisă după discursul Maiei Sandu VIDEO

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea s-a declarat indignat că prima şedinţă a noului Parlament a fost închisă imediat după ce preşedintele Maia Sandu a ţinut un discurs în faţa deputaţilor, fără a fi constituite organele de lucru ale Parlamentului şi fără să fie aleasă conducerea Legislativului. Bătrîncea nu înţelege de ce PAS a părăsit şedinţa Legislativului, în condiţiile în care PAS deţine majoritatea parlamentară.

Un preşedinte al unui stat democratic beneficiază, de obicei, de două mandate prezidenţiale, cel mult. Excepţia este starea de război sau excepţională care face să nu se mai poată organiza alegeri, deci preşedintele poate să rămână şi un al treilea mandat, sau măcar o bucată de mandat, până când impedimentul care a blocat alegerile este înlăturat.

acum 10 zile · comentarii (7)

Jocul s-a sfârşit. Alegerile generale anticipate din Republica Moldova au avut loc în ziua finalei Campionatului European de fotbal. Iar rezultatele au marcat victoria anunţată cu o majoritate indubitabilă, en fanfare, fără drept de apel, a PAS, partidul pro-prezidenţial al Maiei Sandu.

acum 19 zile · comentarii (83)

Uniunea Europeană are nevoie de Republica Moldova, de pro-europenismul ei, atunci când există o dorinţă autentică de a construi şi a păstra o agendă curajoasă şi reformistă, a declarat, într-un interviu acordat pentru PressHUB, vicepreşedintele Delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, europarlamentarul USRPLUS, Ramona Strugariu.

acum 20 zile · comentarii (23)

Apropiatele alegeri legislative din România de Est - teritoriu samavolnic ocupat anterior de trupe imperiale estice - constituie un prilej de reamintire a celor petrecute atunci când la Moscova nu se dorea un drum de sine stător al europenilor care trăiau în fosta republică sovietică socialistă numită în zeflemea moldovenească.

acum 2 luni · comentarii (7)

Ultima enormitate a lui Lukashenko, care a deturnat un avion după o operaţiune specială menită să aresteze un ziarist dizident care trăia în Occident, a adus în prim plan vizita şi discursul lui Igor Dodon care, în lipsă de invitaţii internaţionale şi locuri în care să fie primit, a dat recent o fugă până la Minsk.

acum 2 luni · comentarii (10)

Nu credeam că un om politic, care a mai fost şi preşedinte pe deasupra, poate face atâtea greşeli. În primul rând pentru că ştie – sau ar trebui să ştie – întregul sistem instituţional al statului. Apoi pentru că ar trebui să fi lucrat şi să lucreze cu specialişti în politică şi comunicare publică, aceştia putându-l pune în gardă împotriva unor gafe de dimensiuni catastrofale.

acum 3 luni · comentarii (8)

Alegerile anticipate se apropie cu paşi mari la Chişinău. Deşi Igor Dodon acuză presiuni asupra Curţii Constituţionale, dizolvarea Parlamentului nu are cum să fie respinsă la 15 aprilie în nici un caz, în timp ce starea de urgenţă, instituită pe sub uşă de către Parlament, prin inabilitatea unui guvern demisionar interimar de a evita confuzia, este deja atacată la Curte.

acum 4 luni · comentarii (17)

Unirea Republicii Moldova cu România este o sintagmă pe cât de plină de însemnătate, pe atât plină de himere în spaţiul public românesc şi pe ambele maluri ale Prutului, fiindcă el exprimă un deziderat istoric care priveşte soarta politică a românilor de ieri şi de azi.

acum 4 luni · comentarii (65)

Faimosul film după romanul lui Nikos Kazantzakis, Zorba Grecul, se încheie cu o scenă celebră. Englezul venit pe insulele greceşti priveşte siderat cum întreaga investiţie concepută de sfătuitorul său, Zorba, se prăbuşeşte spectaculos, încă din momentul inaugurării... Ceea ce trebuia să fie o victorie spectaculoasă, devine un eşec la fel de spectaculos.

acum 5 luni · comentarii (13)
Modifică Setările