Marina Tauber le-a trimis o scrisoare ambasadorilor, prin care îi îndeamnă „să ia act de abuzurile guvernării PAS”

Marina Tauber le-a trimis o scrisoare ambasadorilor, prin care îi îndeamnă „să ia act de abuzurile guvernării PAS”

Deputatul Partidului ŞOR,Marina Tauber, care a fost plasată în arest preventiv, a transmis o scrisoare corpului diplomatic, acreditat în Moldova, în care denunţă o serie de abuzuri la adresa sa din partea guvernării. Printre ilegalităţile invocate se numără îngrădirea dreptului la un proces echitabil, imixtiune politică în justiţie, adoptarea unor măsuri disproporţionate în raport cu un deputat în termen, hărţuirea opoziţiei etc.

Veronica Drăgălin, noul şef al Procuraturii Anticorupţie din Moldova, a ajuns în ţară şi îşi începe activitatea

Veronica Drăgălin, noul şef al Procuraturii Anticorupţie din Moldova, a ajuns în ţară şi îşi începe activitatea

Noul şef al Procuraturii Anticorupţie, Veronica Drăgălin, îşi începe activitatea în cadrul instituţiei, după ce a revenit în ţară din Statele Unite, acolo unde a lucrat până acum în calitate de procuror. Drăgălin a fost prezentată colectivului Procuraturii Anticorupţie luni, 1 august, în prezenţa preşedintelui Maia Sandu şi a ministrului Justiţiei, Sergiu Litvinenco.

Rep. Moldova. Buletinele de vot vor fi tipărite doar în limba română

Rep. Moldova. Buletinele de vot vor fi tipărite doar în limba română

Noul Cod Electoral, aprobat în prima lectură de Parlament, prevede tipărirea buletinelor de vot doar în limba română, în rusă fiind tipărite doar materialele electorale informative. Vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale a menţionat în timpul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” că buletinul de vot conţine informaţii simple care pot fi citite de orice om care deţine cetăţenia Republicii Moldova, notează IPN.

Dodon, despre declaraţiile Maiei Sandu de la Bucureşti: Guvernarea marionetă e gata să lupte până la ultimul moldovean, doar pentru a îndeplini porunca conducătorilor lor din extern

Dodon, despre declaraţiile Maiei Sandu de la Bucureşti: Guvernarea marionetă e gata să lupte până la ultimul moldovean, doar pentru a îndeplini porunca conducătorilor lor din extern

Ex-preşedintele Igor Dodon a reacţionat după ce Maia Sandu a declarat, la Bucureşti, în cadrul întrevederii cu omologul său român, Klaus Iohannis, că Moldova admite toate scenariile cu privire la soarta războiului izbucnit în Ucraina şi se pregăteşte pentru toate scenariile, iar în cazul unui atac al Rusiei, ţara va cere ajutor.

Socialiştii vor iniţia moţiune de cenzură împotriva Guvernului Gavriliţa

Socialiştii vor iniţia moţiune de cenzură împotriva Guvernului Gavriliţa

Consiliul Republican al Partidului Socialiştilor consideră că Republica Moldova se confruntă cu cea mai mare criză social-economică din ultimii 20 de ani, iar formaţiunea este responsabilă pentru viitorul poporului moldovenesc. În cadrul unei şedinţe, Consiliul a decis ca fracţiunea parlamentară a socialiştilor să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Gavriliţa, transmite IPN.

Noul Cod Electoral al R. Moldova, votat în primă lectură

Noul Cod Electoral al R. Moldova, votat în primă lectură

Noul Cod Electoral a fost aprobat în Parlament în primă lectură. Documentul a fost susţinut de 54 de deputaţi din majoritatea parlamentară, în timp ce deputaţii din Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor au criticat mai multe prevederi din proiect şi au votat contra. Deputaţii din Partidul Şor nu au votat, transmite IPN.

Susţinătorii Marinei Tauber au protestat în faţa Curţii de Apel şi au cerut eliberarea deputatei din arest

Susţinătorii Marinei Tauber au protestat în faţa Curţii de Apel şi au cerut eliberarea deputatei din arest

Un nou protest al membrilor şi simpatizanţilor Partidului ŞOR, în susţinerea deputatului Marinei Tauber, care a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. De această dată, manifestaţia s-a desfăşurat la Curtea de Apel Chişinău, acolo unde magistraţii au examinat recursul avocaţilor Marinei Tauber, care au contestat hotărârea legată de arest.

O declaraţie făcută ieri de prim-ministrul Natalia Gavriliţa atrage atenţia în contextul dezvoltării frontului de ameninţări ruseşti. A spus că „este foarte îngrijorată” de faptul că Rusia ar putea să-şi continue ofensiva din sudul Ucrainei şi să invadeze şi teritoriul Republicii Moldova.

acum 16 zile · comentarii (18)

Articolul dedicat privatizărilor de la Chişinău care scoteau din cursă de fiecare dată companiile româneşti şi favorizau inclusiv companii ruseşti aflate sub embargou european şi american - „Zâmbetul fals al Chişinăului. Hore cu românii, bezele cu Bruxelles-ul şi privatizări cu ruşii“ - a fost printre cele mai citite articole de pe siturile Adevărul şi Larics.

luna trecuta · comentarii (4)

Ceea ce veţi citi mai jos pare neverosimil. Cum să creadă cineva astăzi, când fanfarele cântă triumful „integrării europene” al Chişinăului, liderii Republicii Moldova fac poze cu toţi oficialii continentului, iar drapelele europene flutură în capitala republicii, că dincolo de acest tabloul se ascunde şi o realitate care desfide nu doar percepţiile noastre, dar şi bunul simţ.

luna trecuta · comentarii (49)

Transmiterea chestionarului(n.a. de aderare la UE) de către R.Moldova este un doar un pas în direcţia corectă şi mai este mult până la obţinerea statutului de candidat, ca să nu mai vorbim de aderare, mi-a declarat, într-un interviu, analistul politic Victor Ciobanu.

acum 3 luni · comentarii (14)

Despre morţi, numai de bine: Dodon, Filip, Năstase… Dacă plecarea lui Pavel Filip, fostul premier, din conducerea PDM nu a lăsat nici o urmă, nici de regret nici de relevanţă politică, anunţul făcut de Igor Dodon luni, 18 octombrie, privind retragerea sa din funcţia de Preşedinte al PSRM şi demisia din Parlament are o cu totul altă semnificaţie.

acum 10 luni · comentarii (5)

Republica Moldova, sub guvernul pro-occidental al Maiei Sandu, a trecut serios la treabă: a refăcut relaţiile internaţionale, şefi de stat şi de guverne europeni sunt săptămânal la Chişinău, în timp ce acordurile internaţionale de finanţare determinate de reforme au luat locul livrărilor de vaccinuri ca ajutor pentru combaterea pandemiei.

acum 10 luni · comentarii (36)

Chişinăul a trecut, după 1 septembrie, printr-un moment dificil şi extrem de costisitor ca imagine, care a reprezentat şi botezul noului vicepremier pentru reintegrare, Vlad Kulminski, şi a testat şi relaţia cu Rusia, creionată în celebra şi intempestiva vizită a lui Dmitri Kozak la Chişinău, care a transmis elementele pactului tacit de neagresiune.

acum 11 luni · comentarii (12)

Nici nu au preluat bine miniştrii Guvernului Gavriliţă posturile şi la Chişinău a descins şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale a lui Vladimir Putin, Dmitri Kozak, noul responsabil (după plecarea lui Vladislav Surkov) pentru spaţiul post sovietic, conflictele îngheţate inclusiv conflictul din Estul Ucrainei şi din raioanele de răsărit ale Republicii Moldova, în stânga Nistrului.

acum 1 an · comentarii (63)

Vineri, 6 august, Guvernul Natalia Gavriliţă intră în pâine, după votul aşteptat al Parlamentului. E un guvern echilibrat, de oameni destoinici, bine pregătiţi, unii cu experienţă administrativă şi de guvernare, alţii mai puţin, unii mai hârşîiţi în ale politicii şi puterii, alţii complet neobişnuiţi cu jocurile de această factură.

acum 1 an · comentarii (36)

Un preşedinte al unui stat democratic beneficiază, de obicei, de două mandate prezidenţiale, cel mult. Excepţia este starea de război sau excepţională care face să nu se mai poată organiza alegeri, deci preşedintele poate să rămână şi un al treilea mandat, sau măcar o bucată de mandat, până când impedimentul care a blocat alegerile este înlăturat.

acum 1 an · comentarii (7)

Jocul s-a sfârşit. Alegerile generale anticipate din Republica Moldova au avut loc în ziua finalei Campionatului European de fotbal. Iar rezultatele au marcat victoria anunţată cu o majoritate indubitabilă, en fanfare, fără drept de apel, a PAS, partidul pro-prezidenţial al Maiei Sandu.

acum 1 an · comentarii (83)

Uniunea Europeană are nevoie de Republica Moldova, de pro-europenismul ei, atunci când există o dorinţă autentică de a construi şi a păstra o agendă curajoasă şi reformistă, a declarat, într-un interviu acordat pentru PressHUB, vicepreşedintele Delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, europarlamentarul USRPLUS, Ramona Strugariu.

acum 1 an · comentarii (23)
Modifică Setările