Un grup de iniţiativă pregăteşte integrarea europeană prin unirea cu România: „Numai aşa e posibil să intrăm în societatea civilizată”

Un grup de iniţiativă pregăteşte integrarea europeană prin unirea cu România: „Numai aşa e posibil să intrăm în societatea civilizată”

Grupul de iniţiativă pentru formarea Consiliului Integrării Europene a Republicii Moldova prin reunirea cu România – o mişcare civică care îşi propune să pregătească reunirea cu România – menţionează că este „singura soluţie firească şi legitimă pentru a evita tragedia unui stat aflat în stare de colaps”, transmite IPN.

Sondaj. Igor Dodon şi Maia Sandu, favoriţii cursei prezidenţiale din 1 noiembrie

Sondaj. Igor Dodon şi Maia Sandu, favoriţii cursei prezidenţiale din 1 noiembrie

Igor Dodon, Maia Sandu şi Renato Usatîi ar acumula cele mai multe voturi la prezidenţialele din 1 noiembrie. Arată Barometrul Electoral (ediţia de iulie) realizat de Compania Date Inteligente SRL (iData) în rândul a 23 de experţi (politicieni, analişti sau comentatori politici asociaţi diferitor partide). Aceeaşi întrebare deschisă adresată respondenţilor din cadrul publicului larg îi scoate în Top 3 pe aceeaşi candidaţi.

Voronin: Nici Igor Dodon, nici Maia Sandu nu merită să ajungă preşedinte al R. Moldova. Ambii sunt discreditaţi

Voronin: Nici Igor Dodon, nici Maia Sandu nu merită să ajungă preşedinte al R. Moldova. Ambii sunt discreditaţi

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a dat de înţeles că sunt şanse mari că va candida la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. El a precizat că decizia de a participa la prezidenţiale este motivată de dorinţa de a nu-i permite lui Igor Dodon să câştige încă un mandat. Voronin a afirmat că, în cazul în care nu va ajunge în turul doi, nu va sprijini pe niciunul dintre cei doi candidaţi favoriţi în cursa electorală - Igor Dodon şi Maia Sandu.

PSRM reacţionează la acuzaţiile lui Oazu Nantoi

PSRM reacţionează la acuzaţiile lui Oazu Nantoi

Deputatul „Oazu Nantoi a fost unul dintre cei care, la începutul anilor 90 ai secolului trecut, au generat ură interetnică, foarte periculoasă pentru ţară”. Este reacţia Partidului Socialiştilor la acuzaţia deputatului PAS, care a spus astăzi că „preşedintele Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor, la fel ca în campaniile electorale precedente, revin la practica de reanimare a tensiunilor interetnice din societatea moldovenească”.

Alexandru Jizdan: Optăm ca toate posturile ilegale din Zona de Securitate să fie scoase

Alexandru Jizdan: Optăm ca toate posturile ilegale din Zona de Securitate să fie scoase

Sub pretextul pandemiei, autorităţile de facto din regiunea transnistreană au instalat unilateral 37 de posturi mobile în Zona de Securitate. Din ele, au mai rămas 13, iar Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului optează pentru ca toate să fie eliminate. Declaraţii în acest sens au fost făcute de preşedintele Comisiei, Alexandru Jizdan, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Oazu Nantoi: Igor Dodon şi PSRM revin la practica de reanimare a tensiunilor interetnice. Reacţia Preşedinţiei

Oazu Nantoi: Igor Dodon şi PSRM revin la practica de reanimare a tensiunilor interetnice. Reacţia Preşedinţiei

Deputatul PAS Oazu Nantoi a afirmat că preşedintele Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor, la fel ca în campaniile electorale precedente, revin la practica de reanimare a tensiunilor interetnice din societatea moldovenească. Aceasta după ce, PSRM a înregistrat un proiect de lege pentru completarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei, care conţine prevederi ce contravin Constituţiei.

Oazu Nantoi, după ce Dodon l-a numit la Krasnoseski „preşedintele Transnistriei”: „Este o trădare a intereselor naţionale”

Oazu Nantoi, după ce Dodon l-a numit la Krasnoseski „preşedintele Transnistriei”: „Este o trădare a intereselor naţionale”

Deputatul PAS Oazu Nantoi consideră că, din punct de vedere juridic, faptul că Igor Dodon l-a numit pe liderul de la Tiraspol „preşedintele Transnistriei”, în cadrul întâlnirii de marţi, 28 iulie, de la Reşedinţa de Stat de la Condriţa, este „o trădare a intereselor naţionale”. În plus, parlamentarul susţine că şeful statului este un „agent de influenţă” al Federaţiei Ruse.

În Republica Moldova am înregistrat două evoluţii preocupante în ultimele zile. Mai întâi, e vorba despre modificarea Codului Electoral, în proximitatea alegerilor prezidenţiale, cu schimbări ce favorizează un candidat şi limitează - nu extind - dreptul de vot şi accesibilitatea la cât mai mulţi cetăţeni.

acum 24 zile · comentarii (19)

La Chişinău, actuala coaliţie PSRM-PDM a pierdut majoritatea. Motiv pentru ca regimul prorus al lui Igor Dodon în sine să se clatine puternic. Dar atât dărâmarea guvernului fără nume al lui Dodon, cât şi constituirea unei noi majorităţi trece prin chinurile facerii din cauza multor limite naturale pe care le au sau unora artificiale pe care şi le-au auto-impus partidele componente ale posibilei viitoare coaliţii

acum 2 luni · comentarii (12)

Epoca şi regimul Dodon sunt aproape de final. Acesta e un lucru cert, dacă e să analizezi exact gradul de adecvare şi livrabilele pe care preşedintele Igor Dodon, partidul şi guvernul său le-au oferit către populaţie, calitatea serviciilor guvernării şi mai ales gestiunea crizei pandemiei de coronavirus.

acum 2 luni · comentarii (12)

În perspectiva ultimelor evoluţii tot mai inflamate de la Chişinău, nu trebuie ignorată pădurea din cauza copacilor. Iar pădurea înseamnă alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 şi posibilitatea schimbării majorităţii guvernamentale, de la una pro-rusă şi (tot mai) antiromânească la una pro-europeană şi, cel puţin, nu antiromânească.

acum 3 luni · comentarii (10)

Ajutorul României pentru Republica Moldova, cel mai important dacă îl comparăm cu sprijinul oferit de alte state, s-a transformat într-o telenovelă din patru episoade a cărei regie a fost asigurată de către guvernarea coruptă, antieuropeană şi incompetentă din acest stat.

acum 3 luni · comentarii (31)

O filmare în care preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, lua şpagă de la Vladimir Plahotniuc, ar fi trebuit să determine cel puţin o revoluţie. Însă în Republica Moldova nimic nu mai miră şi nu mai mişcă pe nimeni: procuratura a precizat că nu s-a depus în mod oficial plângere, iar preşedintele afirmă că nu ştia ce este în pungă.

acum 3 luni · comentarii (7)

Au trecut şi cele două săptămâni ale desantului cu ajutorul umanitar al României la Chişinău, desantul impresionant şi masiv şi primirea minimalizată şi nepotrivită care nu a făcut decât să accentueze amploarea amprentei României în Republica Moldova în cadrul crizei pandemiei de coronavirus.

acum 3 luni · comentarii (58)

Planurile preşedintelui Igor Dodon privind intrarea în campania pentru cucerirea unui nou mandat prezidenţial, chiar dacă pentru unii par evidente, totuşi nu sunt oficial confirmate. Dar, cum scrie la carte, a început pregătirea pentru un asemenea moment şi este chiar semnificativ este modul în care, într-un interviu pentru TASS, el îşi prezintă principalul său argument politic.

acum 3 luni · comentarii (4)

Am asistat cu surprindere la zbaterile dinaintea, din timpul şi de după desantul românesc la Chişinău prin care preşedintele pro-rus Igor Dodon şi guvernarea pestriţă de la Chişinău au încercat să oculteze, să minimizeze sau să blocheze vizibilitatea ajutorului umanitar românesc la Chişinău.

acum 3 luni · comentarii (116)
Postari Recente