Oleg Brega: Candidez la parlamentare ca să influenţez agenda publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Activistul civic Oleg Brega a anunţat printr-o înregistrare video că va candida la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 24 februarie 2019 în Republica Moldova. El a afirmat că îşi va înainta candidatura inclusiv pentru a influenţa agenda publică şi pentru a promova drepturile omului în cadrul dezbaterilor electorale, dacă va participa la acestea, transmite IPN.

Oleg Brega susţine că trebuie schimbat comportamentul făţarnic al politicienilor moldoveni, indiferent din ce tabără sunt.

„Oamenii una spun şi alta fac. Eu aş vrea să fiu un demnitar consecvent şi dacă cer transparenţă, chiar să fie transparenţă şi în şedinţele de interes public, şi în şedinţele care nu trezesc mare interes public. La negocieri de coaliţii tot aş vrea transparent să participe şi mass-media ca să nu fie protocoale adiţionale secrete care aduc atâta pagubă după aceea”, a spus Oleg Brega la emisiunea „Sfatul Ţării” de la 10TV.

Activistul spune că nu este tentat să se alăture coaliţiei anunţate de PAS, PDA şi PLDM pentru următoarele parlamentare şi că va examina această posibilitate doar dacă vor adera mai multe partide politice şi lideri credibili ai societăţii civile.

Totodată, Oleg Brega spune că va fi dispus să cedeze în favoarea unui candidat care va avea aceleaşi valori ca şi el şi ar putea să aibă mai multe şanse de victorie.

Oleg Brega afirmă că odată ajuns în Parlament nu va susţine niciun guvern pentru că, în caz contrar, va trebui să răspundă pentru acţiunile guvernului. „Eu aş prefera să fiu un deputat liber şi să votez fiecare proiect de lege conform conştiinţei mele sincer şi nu din interes de gaşcă, de coaliţie, de majoritate”, a continuat activistul.

Activistul admite că s-ar putea nici să nu fie înregistrat în calitate de candidat la parlamentare de către organele competente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite