Oficial al UE: „Moldova şi România trebuie să decidă în privinţa unirii. Stalin a separat Basarabia de restul României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petras Austrevicius susţine că România şi Moldova sunt două naţiuni surori care trebuie să decidă în privinţa unirii FOTO: Adevărul
Petras Austrevicius susţine că România şi Moldova sunt două naţiuni surori care trebuie să decidă în privinţa unirii FOTO: Adevărul

Raportorul legislativului european pentru Republica Moldova, europarlamentarul, Petras Auštrevičius, a declarat că unirea este o chestuine naţională în privinţa căreia trebuie să decidă România şi Republica Moldova, care sunt două naţiuni surori.

Oficialul european a declarat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că unirea Republicii Moldova cu România este o chestiune naţională şi ar fi greşit dacă ar veni cu o soluţie în acest sens. „Moldova şi România trebuie să decidă. Sunt două naţiuni surori care au aceeaşi cultură şi istorie. Noi am fost divizaţi pe hartă cu pixul rosu de Josef Stalin. Stalin a separat Basarabia de restul României. Trebuie să corectăm evoluţiile istorice prin alegerea liberă a cetăţenilor”, a declarat Petras Auštrevičius.

Potrivit europarlamentarului, destinul celor două ţări, Romania si Moldova, este să trăiască împreună în UE. Amintim că deputatul rus, Kosnatntin Kosacev a declarat că unirea Republicii Moldova cu România ar spulbera toate şansele privind reglementarea conflictului transnistrean. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite