Oficial rus: SUA pregătesc o „revoluţie „colorată” în Republica Moldova, imediat după alegerile prezidenţale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin, a declarat că Statele Unite pregătesc o „revoluţie colorată” în Republica Moldova, dacă alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie vor fi câştigate de către Igor Dodon. Potrivit lui, SUA vor continua să se implice în politica internă a statelor care au relaţii prietenoase cu Moscova.

Sergei Narîşkin susţine că după revoluţiile „colorate” din Belarus şi Kîrgîzstan, SUA pregătesc o revoluţie asemănătoare şi în R. Moldova, deoarece „nu le convine actualul preşedinte, Igor Dodon, care promovează relaţii constructive cu statele CSI, inclusiv cu Rusia”.

Oficialul rus a declarat, citat de TASS, că SUA înţeleg că Igor Dodon are prima şansă în alegeri, iar din acest motiv, Washington-ul deja ar fi cerut Ambasadei sale de la Chişinău să convingă opoziţia moldovenească în necesitatea organizării protestelor postelectorale, în care să se solicitae anularea rezultatelor, în cazul în care scrutinul va fi câştigat de Igor Dodon.

„ONG-urile şi mass-media afiliate americanilor deja răspândesc „fake-uri” despre faptul că puterea ar încerca falsificarea alegerilor”, a declarat Narîşkin.

El a menţionat că diplomaţii americani ar purta discuţii cu reprezentanţii structurilor de forţă de la Chişinău ca, în cazul unor proteste, aceştia să treacă imediat de partea manifestanţilor şi să nu opună rezistenţă.

„Avem informaţii că americanii pregătesc să trimită un grup de specialişti în domeniul revoluţiilor colorate”, a afirmat oficialul rus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite