Octavian Ţîcu părăseşte fracţiunea PPDA: „Nu aşa am văzut această schimbare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ticu

Deputatul Octavian Ţîcu a anunţat marţi, 18 septembrie, că părăseşte fracţiunea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi va fi deputat independent.

Octavian Ţîcu spune că a luat această decizie din cauză că este indignat că socialistul Vladimir Ţurcan ajuns la şefia Curţii Constituţionale, dar şi pentru că a fost împotriva semnării unui nou acord de guvernare între ACUM şi PSRM, care este „o eroare politică care legitimează Partidul Socialiştilor şi compromite valorile pe care Blocul ACUM le-a promovat în campania electorală”.

„Consider că acordul temporar semnat cu PSRM la 8 iunie nu a fost îndeplinit în totalitate şi ar fi oferit o perspectivă de colaborare în continuare fără ca el să fie reiterat într-un act de guvernare plenar care înseamnă aducerea propriu-zis a socialiştilor în actul de guvernare. Mai regretabil este faptul că cele trei componente PSRM, PAS şi PPDA au procedat la un circ ieftin semnând acest acord după arestarea Marinei Tauber şi a Reghinei Apostolova, încercând prin asta să cumpere electoratul şi arătând că această alianţă ar merge. Nu aşa am văzut această schimbare”, a declarat Octavian Ţîcu.

Deputatul a afirmat că Blocul ACUM „are nevoie urgent de o revitalizare, coeziune şi organizare în ajunul dezastrului care îl aşteaptă la alegerile locale”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite