Octavian Ţîcu: Andrei Năstase va candida la alegerile locale pentru funcţia de primar de Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Andrei Năstase va candida din nou la alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Declaraţia aparţine deputatului blocului ACUM Octavian Ţîcu şi a fost făcută în platoul emisiunii „Puterea a patra” de la postul TV N4, transmite IPN.

„Andrei Năstase va reveni în campania electorală pentru cursa de a fi primar şi eu cred că este o datorie pe care o are faţă de alegători. Din discuţiile particulare şi din cele dintre două fracţiuni care au avut loc la acest subiect este clar că Andrei Năstase va candida din nou”, a declarat parlamentarul.

Totodată, Octavian Ţîcu spune că blocul ACUM nu intenţionează să mai înainteze vreo invitaţie Partidului Socialiştilor privind o eventuală colaborare în noul Parlament, dar că aşteaptă încă un răspuns de la socialişti.

„Noi am decis că lucrurile au mers până la un anumit moment în care aşteptăm o reacţie de răspuns. Sigur, noi am mai spus că suntem gata să renunţăm la funcţia de preşedinte al Parlamentului în condiţiile în care pachetul de deoligarhizare este implementat şi eu cred că este corect faţă de cetăţenii Republicii Moldova ca după scoaterea statului din captivitate şi după aprobarea tuturor chestiunilor care vor fi eventual negociate cu socialiştii să avem alegeri libere şi corecte pentru că blocul ACUM nu consideră alegerile din 24 februarie drept libere şi corecte”, a menţionat deputatul.

„Ne oprim aici, aşteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile. Ofertele au fost făcute. Grupul de lucru propus de blocul ACUM aşteaptă această acceptare. Să vedem ce urmează”, a conchis Octavian Ţîcu.

Deputatul ACUM a reafirmat că o coaliţie între ACUM şi PSRM nu poate avea loc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite