Oazu Nantoi: Situaţia din Republica Moldova balansează în pragul catastrofei

Oazu Nantoi: Situaţia din
Republica Moldova balansează în pragul catastrofei

FOTO Arhivă

Situaţia din Republica Moldova balansează în pragul unei catastrofe. Statul de drept nu există, iar perspectiva alegerilor parlamentare este distrusă. Declaraţia a fost făcută de directorul de programe al Institutului pentru Politici Publice, Oazu Nantoi, referindu-se la decizia instanţelor de judecată privind nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chişinău, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ceea ce se întâmplă azi este extrem de grav. Statul de drept nu există, perspectiva alegerilor parlamentare este distrusă. Nu pot avea loc alegeri libere şi corecte în situaţia în care este aruncat la gunoi votul în capitala Republicii Moldova, un drept fundamental. Şi asta vorbeşte despre nivelul de degradare al acelui grup de persoane care impun asemenea decizii. Situaţia, în opinia mea, balansează în pragul catastrofei”, a declarat Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.
 
Potrivit lui, ceea ce se întâmplă în prezent demonstrează că se merge conştient pe linia uzurpării definitive a puterii, izolării internaţionale a Republicii Moldova. „Cine nu vrea să vadă acest lucru, lasă să se îmbete cu apă chioară”, a declarat Oazu Nantoi. În opinia lui, cetăţenii s-au ales cu o clasă politică ce în mod cinic scindează şi îi contrapune pe cetăţenii Republicii Moldova conform celor mai diferite criterii.
 
Oazu Nantoi consideră că Republica Moldova se transformă într-o Coree de Nord a Europei pentru că ceea ce se întâmplă este strigător la cer şi absolut incompatibil cu standardele Uniunii Europene. „Prin urmare, ne aşteaptă cortina de fier şi eu nu mă voi mira dacă vom fi lipsiţi şi de dreptul la circulaţie liberă”, a adăugat Oazu Nantoi.
 
Generalul Anton Gămurari, veteran al conflictului de la Nistru, consideră că guvernarea se teme ca de foc de asemenea oameni cum este Andrei Năstase, că dacă el vine la putere va lua măsurile necesare în incinta Primăriei cu cei care au încălcat până acum legile. „De aceea, frica lor este foarte mare mai ales că sumele care trec prin mâinile lor le permit acţiuni de acest gen”, spune Anton Gămurari.
 
Curtea de Apel Chişinău a menţinut hotărârea Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile. Decizia a fost pronunţată joi seara, 21 iunie, în timp ce în faţa instanţei, dar şi în faţa Primăriei, simpatizanţii lui Andrei Năstase protestau cerând validarea mandatului primarului ales.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: