Oazu Nantoi: La Moscova vor fi făcute declaraţii populiste, care să-l ajute pe Igor Dodon la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Preşedinţii Vladimir Putin şi Igor Dodon, probabil, vor pune la cale declaraţii populiste care să-l ajute pe preşedintele Moldovei să obţină mai multe voturi în cadrul alegerilor parlamentare. Această părere a fost exprimată vicepreşedintele Partidului Popular European, Oazu Nantoi, într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN.

„Dar dacă ne uităm mai atent la componenţa delegaţiei, practic se creează impresia că acolo a plecat un grup de agenţi de influenţă a Federaţiei Ruse, în frunte cu Igor Dodon, doamna Zinaida Greceanîi, care este cunoscută prin faptul că se cunoaşte personal cu domnul Putin, doamna Irina Vlah, care a fost impusă în funcţia de başcan prin intervenţia absolut brutală din partea Federaţiei Ruse, şi oamenii cei mai apropiaţi domnului Dodon; fireşte că ambasadorul Republicii Moldova prin funcţia pe care o deţine este obligat să participe la asemenea întruniri. Eu am viziune sceptică vizavi de consecinţele acestei vizite”, spune Oazu Nantoi.

Referitor la faptul că din delegaţia lui Igor Dodon la Moscova nu face parte niciun reprezentant al Guvernului, Oazu Nantoi a menţionat că nu vede niciun sens de a participa „la acest mini show, la această sesiune foto care nouă ne va fi prezentată” a reprezentanţilor Guvernului.

Întrebat dacă vizita la Moscova a preşedintelui Igor Dodon ar putea soluţiona problema embargoului, Oazu Nantoi a menţionat că se cere o decizie la nivelul preşedintelui Putin, deoarece Igor Dodon nu este tratat deloc de omologul său rus ca un om politic de acelaşi nivel. 

„Da, politicile Rusiei în raport cu Republica Moldova sunt voluntariste şi arbitrare şi în urma deciziei domnului Putin ar putea fi ridicat embargoul. Probabil domnul Putin împreună cu domnul Dodon vor pune la cale nişte declaraţii populiste care să-i ajute dlui. Dodon să obţină voturi mai multe în cadrul alegerilor parlamentare, dar până atunci trebuie să mai ajungem, mai mult nimic serios”, spune politicianul


În opinia lui Nantoi, timp de 25 de ani guvernările din Republica Moldova aşa şi nu au reuşit să rezolve problema creării unei economii naţionale diversificate şi viabile, competitive care nu ar fi depins de piaţa Federaţiei Ruse.

Amintim că în perioada 16-18 ianuarie, Igor Dodon se va afla într-o vizită de lucru la Moscova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite