Numărul membrilor Consiliului Audiovizualului şi Consiliului Concurenţei ar putea fi redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Numărul membrilor Consiliului Audiovizualului se propune a fi redus de la nouă la şapte, iar ce al Consiliului Concurenţei – de la cinci la trei. Două iniţiative legislative în acest sens au fost înregistrate în Parlament, iar autorii acestora sunt deputaţii fracţiunii PAS, Blocul ACUM, Sergiu Litvinenco, Igor Grosu şi Radu Marian, transmite IPN.

„Ambele instituţii au slujit (şi slujesc încă!) multă vreme exclusiv regimului oligarhic în detrimentul interesului public”, a scris pe Facebook Sergiu Litvinenco.

Iniţiativele legislative mai prevăd încetarea de drept a mandatelor actualilor conducători şi membri ai CA şi CC din momentul intrării în vigoare a legii, iar numirea interimarilor se va face până la organizarea concursurilor pentru membrii instituţiilor restructurate.

Potrivit iniţiativelor legislative, comisiile de concurs, care vor face selecţia, nu vor fi constituite din membrii comisiilor parlamentare de specialitate, ci din oameni din afara sferei politice, astfel încât concursurile să nu fie afectate de dubii cu privire la lipsa de obiectivitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite