Nu vom mai avea limba moldovenească în Constituţie? PLDM propune ca aceasta să fie înlocuită cu sintagma „limba română”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii PLDM au elaborat un proiect de lege privind modificarea art. 13 din Constituţie. Liberal-democraţii propun înlocuirea sintagmei „limba moldovenească, funcţionând pe baza grafiei latine” cu sintagma „limba română” şi fac apel către toate fracţiunile din Legislativ să semneze documentul pentru a fi remis Curţii Constituţionale spre avizare, transmite IPN.

În nota informativă a proiectului se precizează că temei pentru elaborarea documentului a servit Hotărârea Curţii Constituţionale din decembrie 2013, care a statuat că „în cazul existenţei unor divergenţe între textul Declaraţiei de Independentă şi textul Constituţiei, textul constituţional primar al Declaraţiei de Independentă prevalează”.

Potrivit PLDM, pentru restabilirea adevărului istoric este absolut întemeiată iniţiativa de revizuire a prevederilor constituţionale prin înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”. 

Proiectul de lege vine să restabilească consecvenţa şi forţa juridică a prevederilor Constituţionale prin excluderea posibilităţii producerii unor confuzii referitoare la limba oficială a statului Republica Moldova, se menţionează într-un comunicat de presă remis de formaţiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite