Noua concepţie a Istoriei Rusiei: ruşii se trag dintr-o ramură a arienilor coborâtă din Munţii Carpaţi

Noua concepţie a Istoriei Rusiei: ruşii se trag dintr-o ramură a arienilor coborâtă din Munţii Carpaţi

Noul manual de istorie a Rusiei ar trebui să promoveze şi originea ariană a ruşilor

Parlamentarii ruşi au iniţiat o discuţie publică privind elaborarea de manuale de Istorie a Rusiei după un concept unic, care să arate trecutul glorios al ţării şi care ar urma să educe copii în spirit patriotic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veaceslav Nikonov, preşedintele Comitetului pentru educaţiei din cadrul Dumei de stat (Camera inferioară a parlamentului Rusiei) a declarat că aceste manuale ar trebui să arate că "Patria noastră are un trecut măreţ“.

"Astfel o ramură din tribul arienilor a coborât din Munţii Carpaţi şi a populat pe cale paşnică Marea Câmpie Rusă, Siberia, cea mai rece parte a planetei, a ajuns la Oceanul Pacific, a fondat Fortul Ross (o fortăreaţă rusă la 80 kilometri de San Francisco n.r.), a absorbit seva celor mai importante civilizaţii din Bizanţ, Europa şi Asia, a învins cel mai rău duşman al omenirii - nazismul, a deschis drumul în spaţiu“, a declarat Nikonov.

În acelaşi timp Irina Iarovaya, şefa Comitetului pentru securitate a declarat că nu doar manualele de istorie, ci şi restul trebuie să fie elaborate după o concepţie unică.

"Toţi copiii, de la Kaliningrad şi până la Kamciatka, trebuie să înveţe din aibă aceleaşi manuale, scrise de pe poziţii politice corecte“, a susţinut deputata.

Arhimandritul Tihon (Shevkunov) a ţinut să accentueze necesitatea "eroizării istoriei“, pentru că tinerii de azi pun pe prim-plan valori precum banii, casa, sănătatea, şi doar pe ultimul loc este dragostea pentru patrie. "Glorificarea istoriei ar fi tratamentul pentru aceasta“, a afirmat arhimandritul, care a propus crearea unui Panteon al eroilor.

În schimb istoricul Serghei Mironenko a îndemnat să nu se uite şi despre adevăr. "Atunci când părintele Tihon vorbeşte despre eroi, el ar trebui să nu uite şi despre antieroi. Istoria Rusiei nu este doar o istorie a victoriilor, ci şi a înfrângerilor, iar patriotismul se educă prin studierea istoriei familiei, a satului sau oraşului natal“, a afirmat specialistul.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările