Noi detalii despre fondatorul „republicii Bugeac”, reţinut la Chişinău. „A întâlnit oameni nepotriviţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Republica Bugeac” ar include o parte din teritoriul Ucrainei şi o parte din cel al Republicii Moldova
„Republica Bugeac” ar include o parte din teritoriul Ucrainei şi o parte din cel al Republicii Moldova

Tatăl bărbatului reţinut la Chişinău de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, fiind acuzat de faptul că s-ar număra printre promotorii înfiinţării „republicii Bugeac”, suţine că a întâlnit oameni nepotriviţi.

Leonid Stepaniuk, tatăl bărbatului reţinut de SIS la Chişinău, s-a prezentat la sediul redacţiei RIA „Vostok-Media” din Rusia pentru a transmite că este convins de nevinovăţia fiului său. El a confirmat că fiul său, Maxim Stepaniuk, este fost colaborator al Serviciului Vamal din Rusia şi are viză de reşedinţă în oraşul Vladivostok.

„Fiul meu a fost reţinut la Chişinău, fiindu-i prezentate motive inventate. El este învinuit de faptul că aproape a organizat o lovitură de stat”, s-a plâns Leonid Stepaniuk.

Deşi familia bărbatului reţinut nu crede în vina acestuia, tatăl lui Maxim a menţionat, totuşi, că fiul său a întânit persoane nepotrivite.

Menţionăm că Maxim Stepaniuk a fost reţinut, duminică, 15 noiembrie, de SIS la Aeroportul Chişinău, fiind acuzat de faptul că este unul din principalii promotori ai creării „republicii Bugeac”, care ar separa Găgăuzia de Republica Moldova şi regiunea Odesa de Ucraina. Bărbatul este originar din Transnistria şi se afla de mai mult timp într-o localitate din stânga Nistrului. Organizaţia separatistă „Rada populară a Basarabiei” a semnat pe 28 octombrie o declaraţie în care se vorbeşte despre intenţia de a crea „republica Bugeac”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite