Nicu Popescu, la Kiev: Nu recunoaştem aşa-numitele alegeri organizate în Crimea şi Sevastopol, anexate de către Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, s-a întâlnit luni, 9 septembrie, la Kiev, cu omologul său ucrainean, Vadym Prystaiko. Oficialii au discutat despre securizarea frontierei moldo-ucrainene, inclusiv a segmentului transnistrean, facilitarea procedurilor de control la frontieră prin extinderea punctelor de control comun, asigurarea unui nivel sporit al protecţiei ecologiei râului Nistru, dar şi liberalizarea transportului auto şi celui aerian.

„Am salutat schimbul recent de prizonieri dintre Ucraina şi Rusia şi am reiterat faptul că nu recunoaştem aşa-numitele alegeri organizate ieri în Crimea şi Sevastopol, anexate de către Rusia”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a subliniat că a apreciat „poziţia activă a Kievului privind identificarea unei soluţii politice durabile pentru conflictul transnistrean, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”. 

„Am reiterat că prezenţa ilegală în regiunea transnistreană a militarilor ruşi contravine principiului neutralităţii Republicii Moldova şi că acest subiect rămâne o prioritate pentru ţara mea. Am reconfirmat, de asemenea, poziţia fermă a Republicii Moldova privind susţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele recunoscute internaţional”, a spus Popescu.

Nicu Popescu l-a invitat pe omologul său să efectueze o vizită la Chişinău. În plus, cei doi oficiali au convenit să pregătească o nouă vizită, în timpul apropiat, a premierului Maia Sandu la Kiev.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite