Nicolae Timofti le-a răspuns în versuri celor care-l critică pentru distincţiile oferite la pachet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Democratul Dumitru Diacov a fost printre persoanele care şi-au luat azi distincţia FOTO: Preşedinţia
Democratul Dumitru Diacov a fost printre persoanele care şi-au luat azi distincţia FOTO: Preşedinţia

Preşedintele Nicolae Timofti susţine că nu regretă nimic din ceea ce a făcut până acum şi că toţi cei care sunt împotriva decretului prin care a decorat la pachet deputaţi, miniştri, funcţionari şi primari sunt împotriva cursului proeuropean al Republicii Moldova.

Înmânând astăzi o nouă serie de distincţii, şeful statului le-a răspuns criticilor săi printr-un fragment din poezia „Triumful aşteptării“, de Alexandru Vlahuţă, despre „omul care suferă, dar merge înainte şi face paşii pe care el consideră că trebuie să-i facă“:

Talazuri năvălească-l! vrăjmaşa lumii ură
întunece-i viaţa în beznă de minciuni!
Copiii lui închidă-l în casa de nebuni!
Lovească-l orice mână! hulească-l orice gură!...
El simte cum îi creşte din inimă o floare
Cu-atât mai luminoasă, cu cât mai mult îl doare.

Preşedintele i-a lăudat pe membrii coaliţiei de guvernare, menţionând ca datorită lor suntem mai aproape de Europa: „Cred că istoria va reţine că aceşti oameni au făcut tot ce a trebuit pentru ca ţara noastra să înainteze către lumea civilizată spre care tindem“.

Pe final de mandat al actualei guvernări, Nicolae Timofti a decorat mai mulţi demnitari, stârnind critici din partea unor politicieni şi membri ai societăţii civile.

Anul trecut, de ziua lui Mihai Eminescu, prima doamnă Margareta Timofti a mărturisit că soţul ei recită adesea poezii, cu diferite ocazii, dar în special pentru ea, şi că poezia lui preferată este tocmai „Tiumful aşteptării“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite