Nicolae Eşanu, despre cazul Stoianoglo: Totul a fost pregătit din timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul reţinerii procurorului general
Momentul reţinerii procurorului general

Unii jurişti critică modul în care a fost reţinut Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, denunţând viciile procedurale şi exprimându-şi opinia că scenariul ar fi fost minuţios pregătit pentru a servi societăţii un spectacol televizat, transmite IPN.

Juristul Nicolae Eşanu, ex-ministru al Justiţiei, crede că decizia CSP de a desemna un procuror pentru a examina sesizarea deputatului Lilian Carp şi ulterioara reţinere a lui Stoianoglo ar fi fost acţiuni regizate din timp.

„În justiţie, modul în care se procedează este extrem de important. Modalitatea în care s-a acţionat este catastrofală. Legislaţia prevede un mecanism special de atragere la răspundere a Procurorului General - procurorul desemnat trebuie să examineze minuţios tot dosarul. Au trecut doar două ore de la momentul în care CSP şi-a dat acordul şi anunţarea urmăririi penale. Avem senzaţia că s-a ştiut din timp numele procurorului ce urma să fie desemnat. Al doilea lucru care trezeşte bănuială este ce materiale a examinat procurorul Furtună? Toate aceste indicii ne duc la ideea că totul a fost pregătit din start şi acolo a fost doar un joc de teatru”, a spus Nicolae Eşanu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reţinut marţi pentru 72 de ore. Procurorul de caz, Victor Furtună, a cerut 30 de zile de arest pentru Stoianoglo, iar cererea sa va fi examinată vineri la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite