„Nici vacile nu sunt vaccinate aşa”. Primarul Chişinăului critică Guvernul pentru noua campanie de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia controversată publicată de deputatul PAS Radu Marian, unde apare un cetăţean vaccinat în faţa casei, a fost ştearsă de pe pagina de Facebook a deputatului.
Fotografia controversată publicată de deputatul PAS Radu Marian, unde apare un cetăţean vaccinat în faţa casei, a fost ştearsă de pe pagina de Facebook a deputatului.

Primarul Chişinăului, Ion Ceban, a mai început o zi de luni cu critici la adresa guvernării PAS. De această dată, edilul s-a arătat indignat de campania de vaccinare organizată de Guvern, la care s-au alăturat şi deputaţii PAS, unde au fost surprinşi medici care vaccinau cetăţenii de la sate chiar în stradă.

Ion Ceban a îndemnat cetăţenii, în cadrul şedinţei de luni a serviciilor Primăriei, să se vaccineze doar în centrele specializate. Primarul a specificat că oamenii trebuie să se adreseze la medicii din spitale pentru consultanţă şi pentru procedura de imunizare şi să nu accepte să fie vaccinaţi în stradă, în faţa casei, fără respectarea standardelor sanitare, precum susţine primarul.

Ion Ceban s-a declarat nedumerit de ce Guvernul a recurs la acest mod de vaccinare a oamenilor şi nu a solicitat Primăriei Chişinău autobuze speciale, dotate special pentru procesul de imunizare al populaţiei.

Ceban a spus că „nici vacile aşa nu se vaccinează”, criticând aspru campania de vaccinare lansată de Guvern, prin care o echipă de medici, alături de reprezentanţii puterii, merg în teritoriu pe la casele oamenilor pentru a-i convinge să se vaccineze.

Noua campanie de vaccinare a Guvernului a fost criticată şi de liderul Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc.

„Nu sunt medic, dar vreau să întreb specialiştii dacă şi în Europa se vaccinează oamenii în mijlocul drumului fără investigaţii fără supraveghere fără condiţii speciale de păstrare a vaccinului?”, a scris Vasile Costiuc, pe Facebook.

Într-o postare pe Facebook, deputatul PAS Radu Marian, cel care a publicat fotografia controversată, care a fost ştearsă ulterior, acolo unde apare un cetăţean vaccinat în faţa casei, a menţionat că „astăzi ne-am alăturat eforturilor Guvernului de a promova vaccinarea. Am mers in Hîrceşti, r. Ungheni. Eu şi colegii mei din Parlament, inclusiv deputatul de Ungheni Andrian Cheptonar, alături de medici, echipe mobile de vaccinare, poliţişti, angajaţi IGSU, funcţionari publici, voluntari etc., am mers în peste 200 de sate cu rate de vaccinare scăzute şi am bătut de la poartă la poartă pentru a-i convinge pe oameni să se protejeze. Aceste eforturi vor continua.”

În apărarea lui Radu Marian a sărit şi deputatul Dan Perciun: „Doar prin creşterea ratei vaccinării vom preveni decese evitabile. Doar aşa vom scăpa de restricţii. Pentru a creşte rata vaccinării în toată lumea se încearcă a aduce vaccinul cât mai aproape de cetăţean, în mall-uri, în pieţe, în farmacii, în zone drive-through şi inclusiv prin echipe mobile de vaccinare. Se vaccinează la necesitate şi în stradă, pentru că sunt oameni care n-o să se deplaseze la un centru de vaccinare standard.”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite