Natalia Gavriliţa solicită să nu fie admise creşteri de preţ în mod nejustificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavrilita

Premierul Natalia Gavriliţa a cerut Ministerului Economiei şi Ministerului Finanţelor să examineze de urgenţă posibilitatea de a extinde lista produselor de importanţă socială pentru care este limitat adaosul comercial. De asemenea, a solicitat să nu fie admise creşteri de preţ în mod nejustificat sau din cauza unor acţiuni de sabotare, transmite IPN.

În debutul şedinţei de Guvern, Natalia Gavriliţa a declarat că ţara trece printr-o perioadă deloc uşoară pentru economie. Şi un risc major în această perioadă sunt abuzurile de pe piaţă. „Observăm unele majorări la preţuri care nu sunt justificate. Preţurile sunt dictate de piaţă, dar în Moldova prea des se întâmplă ca acestea să fie dictate de monopoluri sau înţelegeri de cartel. Eu una nu înţeleg de ce preţurile la acelaşi produs pot fi foarte diferite de la producător sau de la piaţă şi dacă le comparăm cu preţurile din reţelele de magazine”, a remarcat premierul.

Decalajele trebuie verificate. Să se vadă dacă există un raţionament economic. „Vreau să fie foarte clar – nu Guvernul şi nu Parlamentul creşte preţurile. Dimpotrivă, Guvernul face tot posibilul ca să protejeze cetăţenii de scumpiri. Şi întreprindem măsuri ca această criză să afecteze într-o măsură mai mică cetăţenii. Guvernul va fi alături de oameni şi nu-i va permite unui grup restrâns de interese să ne saboteze eforturile”, a mai spus Natalia Gavriliţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite