Natalia Gavriliţa a participat la şedinţa Consiliului şefilor de guverne ai CSI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavrilita

Perspectivele intensificării cooperării comercial-economice au fost abordate de prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, în cadrul şedinţei Consiliului şefilor de guverne ai Comunităţii Statelor Independente (CSI), care s-a desfăşurat în format de teleconferinţă.

Natalia Gavriliţa a menţionat, în cadrul discursului său, că Republica Moldova optează în continuare în cadrul CSI pentru dinamizarea relaţiilor comercial-economice şi social-umanitare.

”Suntem orientaţi spre îmbunătăţirea cimatului investiţional pe platforma CSI, facilitarea schimbului de mărfuri, eliminarea barierelor şi impedimentelor în calea circulaţiei mărfurilor, serviciilor şi oamenilor, în cooperarea deschisă şi reciproc avantajoasă. Am convingerea că noi, şefii de Guverne, suntem responsabili pentru ca cetăţenii statelor noastre să simtă la modul practic rezultatele muncii realizate în comun”, a declarat prim-ministrul Gavriliţa.

A fost făcut un schimb de informaţii şi opinii referitoare la evoluţia situaţiei epidemiologice şi efectelor restricţiilor impuse pentru prevenirea răspândirii infecţiei asupra proceselor economice.

”Îmi exprim recunoştinţa partenerilor noştri din cadrul CSI care oferă asistenţă şi sprijin Republicii Moldova în eforturile autorităţilor de gestionare a crizei pandemice şi atenuarea consecinţelor acesteia asupra populaţiei. În condiţiile actuale nefavorabile, obiectivul nostru comun este conjugarea eforturilor în minimizarea efectelor negative ale pandemiei COVID-19  asupra economiei statelor noastre”, a menţionat Natalia Gavriliţa.

Şefa Executivului a semnat, împreună cu omologii săi din ţările CSI, înţelegeri axate pe intensificarea colaborării în domeniul sănătăţii, culturii şi infrastructurii feroviare.

La 8 decembrie se împlinesc 30 de ani de la semnarea Acordului de constituire a Comunităţii Statelor Independente. Republica Moldova a ratificat Acordul în aprilie 1994.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite