Natalia Gavriliţa, despre programul de guvernare al noului Guvern: Printre priorităţile imediate se numără gestionarea eficientă a crizei sanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gavriliţa, candidat desemnat la funcţia de premier
Natalia Gavriliţa, candidat desemnat la funcţia de premier

Candidatul desemnat la funcţia de premier al R. Moldova, Natalia Gavriliţa, a făcut o scurtă prezentare a programului de guvernare cu care urmează să vină în Parlament pentru a solicita votul de încredere al deputaţilor.

Natalia Gavriliţa a menţionat că programul de guvernare al Guvernului pe care îl va conduce „stabileşte un şir de obiective de dezvoltare, structurate pe mai multe domenii strategice, inclusiv economie, protecţie socială, educaţie, infrastructură, anticorupţie, justiţie, cultură.”

„Printre priorităţile imediate anunţate de Guvern se numără gestionarea eficientă a crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID-19; demararea reformei justiţiei şi pachetului anti-corupţie; creşterea veniturilor populaţiei şi protecţia socială a grupurilor vulnerabile şi restabilirea finanţării externe”, a scris Natalia Gavriliţa pe Facebook.

Gavriliţa a precizat că „imediat după învestirea guvernului, programul de guvernare va fi pus în consultări publice în vederea elaborării planurilor de acţiune pe fiecare domeniu de guvernare.”

Programul de guvernare integral poate fi accesat aici.

Amintim că Natalia Gavriliţa a prezentat marţi, 3 august, lista miniştrilor cu care va merge în Parlament pentru a solicita votul de încredere al deputaţilor. În componenţa noului Guvern sunt atât nume noi, cât şi nume care s-au mai regăsit anterior în Guvern, dar şi actuali deputaţi. Noul Executiv de la Chişinău va trece printr-o restructurare şi fi format din 13 ministere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite