Nagacevschi dă vina pe Stamate pentru tergiversarea anulării contractului de concesionare a Aeroportului Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, susţine că Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a înaintat în luna septembrie o cerere de chemare în judecată împotriva SRL ,,Avia-Invest” privind nulitatea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Însă, potrivit lui, „din cauza unor gafe procesuale admise de Ministerul condus de Olesea Stamate”, instanţa a mai acordat 20 de zile pentru înlăturarea acestora, iar ca urmare „au fost pierdute patru luni”, transmite IPN.

Fadei Nagacevschi a menţionat că acţiunea înaintată în septembrie a fost pregătită de către Ministerul Justiţiei condus de Olesea Stamate. 

„Nu contest competenţa doamnei Stamate, dar... Dacă nu contest competenţa, atunci apar suspiciuni de rea intenţie. Sau cum?”, se întreabă ministrul într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, din cauza „unor gafe procesuale la întocmirea şi depunerea acţiunii, la data de 14 ianuarie 2020, Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani a emis o încheiere prin care a decis să acorde APP un termen de 20 zile pentru înlăturarea lacunelor din acţiune pentru ca acţiunea să nu fie declarată inadmisibilă”. 

„Actualmente, MJ în colaborare cu APP vor depune toate eforturile astfel încât procesul de judecată să poată fi pus pe rol în vederea soluţionării litigiului şi pretenţiilor statului cu privire la iregularităţile legate de concesionarea Aeroportului Chişinău”, susţine Fadei Nagacevschi.

În opinia sa, în aceste circumstanţe au fost pierdute patru luni. „Patru luni în cazul unui obiectiv, care membrii fostului executiv îl declarau strategic important, şi acum încearcă să ne acuze că nu întreprindem măsuri hotărâte. Noi acţionăm hotărât şi competent. Întrebarea e – ce au făcut ei?”, mai declară Nagacevschi.

Operaţiunile şi managementul Aeroportului Internaţional Chişinău au fost transferate către „Avia Invest„ în noiembrie 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani şi să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro.

La sfârşitul lunii decembrie, a devenit cunoscut faptul că NR Investments Ltd renunţă la cumpărarea cotei de 95% din Avia Invest SRL. Ultima a informat ulterior într-un comunicat de presă că omul de afaceri din Federaţia Rusă, Andrei Goncearenko, este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deţine 95% din „Avia-Invest”.

https://www.ipn.md/ro/ministrul-justitiei-despre-cererea-de-chemare-in-judecata-impotriva-7965_1070879.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite