Motivul pentru care Dorin Chirtoacă a fost amendat cu 22.500 de lei: „Este un dosar politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, fostul primar Dorin Chirtoacă, a fost amendat cu 22.500 de lei pentru că a încălcat dispoziţia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, pe 7 mai, când a participat la ceremonia de prezentare a ajutorului umanitar oferit de România pentru R.Moldova. Mai exact, procesul contravenţional pe numele politicianului a fost întocmit pentru acesta că s-a aflat în spaţiul public alături de un grup mai mare de trei persoane.

„Amendă de peste 1.000 de euro pentru “Deşteaptă-te române” şi pentru întâmpinarea convoiului umanitar din România la podul Ruşinii. Dodon, Chicu, Voicu şi restul s-au ...ţicnit. La aproape o lună de la evenimentul ruşinos şi ipocrit, de pe 7 mai, organizat de Guvern, fără să aibă vreo obiecţie în acea zi şi după, s-au facut “deştepţi” să întocmească, azi 5 iunie, un proces-verbal de contravenţie, cu amenda 22.500 lei”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Chirtoacă e de părere că „este un dosar politic şi o formă brutală de intimidare a românismului în Moldova”.

„Nu ne vom conforma, vom merge în judecată, vom ajunge şi la CEDO, dar bătaia de joc trebuie oprită”, a mai spus Chirtoacă.

FOTO Dorin Chirtoacă participă la o manifestaţie de întâmpinare a ajutorului umanitar oferit de România, în contextul luptei împotriva COVID-19.

x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite