Moscova susţine că moldovenii din UE şi SUA au fost aduşi organizat la secţiile de votare: E important ca acest lucru să nu se întâmple şi în turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Externe al Federaţiei Rusă a publicat un comunicat de presă miercuri, 11 noiembrie, prin care şi-a exprimat poziţia faţă de turul doi al alegerilor prezidenţiale din R. Moldova, care se va desfăşura pe 15 noiembrie. În document, diplomaţia rusă susţine că moldovenii care au votat la secţiile de votare deschise în statele UE şi în SUA au fost aduşi organizat.

Astfel, Federaţia Rusă a comunicat că speră că transportarea organizată a diasporei moldoveneşti la secţiile de votare nu va mai avea loc. „Asemenea tehnologii politice urâte nu duc la ilustrarea tabloului cetăţenilor privind alegerea făcută”, se spune în comunicatul MAE.

MAE mai precizează că indiferent cine va câştiga alegerile prezidenţiale, Moscova este gata la un dialog constructiv.

Amintim că Igor Dodon a acuzat opoziţia de ipocrizie pentru faptul că a acuzat guvernarea de fraudarea alegerilor prin aducerea organizată la vot a alegătorilor din Transnistria. Potrivit lui, în timp ce opoziţia făcea asemenea declaraţii, alegătorii din diaspora erau aduşi organizat, cu autobuzele, la secţiile de votare.

Candidata PAS în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Maia Sandu, a învins categoric şi la secţiile de votare din afara ţării, acolo unde a obţinut 70,12% din voturi. Astfel, pentru Maia Sandu şi-au dat votul nu mai puţin de 104.605 de cetăţeni stabiliţi în străinătate.

Pe locul doi s-a clasat în diasporă Renato Usatîi, care a fost votat de 17,25% din alegători, adică 25.737 de voturi. Igor Dodon a luat un scor ruşinos în străinătate, fiind votat doar de 3,65%, adică de 5.439 de persoane.

În total, în diasporă au votat 149.840 de moldoveni, ceea ce reprezintă o cifră record în raport cu scrutinele anterioare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite