Moscova propune Chişinăului semnarea unui plan de cooperare în domeniul apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării al Federaţiei Ruse, Serghey Şoigu, aflat într-o vizită la Chişinău, pe 24 august, a propus la întrevederea cu Igor Dodon ca în termeni cât mai scurţi să fie pregătit un plan de cooperare între Ministerul Apărării de la Moscova şi cel de la Chişinău, pe o durată de trei ani.

„Suntem recunoscători pentru tot ce se întâmplă acum în vederea restabilirii relaţiilor dintre ministerele acestor două ţări. Nu avem ce împărţi. Nu am avut şi nu avem intenţia de a lupta unul contra altuia. Anume din acest motiv aş vrea ca în timpul cel mai apropiat să fie pregătit un plan de cooperare al cooperării noastre, de dorit pentru o perioadă de trei ani”, a declarat Serghey Şoigu la întrevederea cu Igor Dodon, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării.

Necesitatea semnării unui asemenea document este cauzată de faptul că în contextul cooperării militare moldo-ruse „întrebări sunt şi sunt multe”.

Amintim că liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, a lansat un avertisment public către alianţa ACUM-PSRM prin care a solicitat să nu fie semnat acordul respectiv.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite