Monumentul domnitorului Dimitrie Cantemir va fi instalat în Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Tudor Iovu
FOTO Tudor Iovu

Monumentul domnitorului Dimitrie Cantemir va fi instalat pe teritoriul Muzeului-rezervaţiei de Stat „Ţariţino“ din oraşul Moscova, Rusia. Despre aceasta au discutat ministrul culturii, Monica Babuc, care a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Culturii.

Părţile s-au angajat ca să depună toate eforturile pentru finalizarea acestui proiect până la sfârşitul anului. Un alt subiect discutat s-a referit la organizarea Zilelor Culturii Federaţiei Ruse în Republica Moldova (sfârşitul lunii octombrie 2013), precum şi a Zilelor Culturii Republicii Moldova în Federaţia Rusă (aprilie-mai 2014). În acest sens, Monica Babuc a propus instituirea unor grupuri de lucru comune responsabile de organizarea acestor evenimente culturale.

De asemenea, Monica Babuc a salutat interesul Confederaţiei Internaţionale a Uniunii Artiştilor Plastici din Federaţia Rusă pentru finanţarea editării albumului „Artă Contemporană din Moldova“, care prezintă potenţialul artei contemporane din Moldova.

Farit Mukhametshin a subliniat necesitatea de a da un impuls suplimentar elaborării unui nou program de cooperare între Guvernul Federaţiei Ruse şi Guvernul Republicii Moldova în domeniul umanitar.

Monica Babuc a avut joi, 1 august, o întrevedere şi cu ambasadorul Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman. În cadrul discuţiilor, Monica Babuc a reiterat interesul Republicii Moldova de a obţine asistenţă din partea Suediei în organizarea unui şantier de cercetare arheologică în regiunea satului Varniţa, unde era localizată Tabăra militară a Regelui suedez Carol al XII-a.

Ingrid Tersman şi-a manifestat interesul de a susţine în continuare aceste activităţi, precum şi realizarea unor vizite de studiu şi schimb de experienţă în domeniul restaurării patrimoniului cultural şi pregătirii cadrelor din domeniu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite