Moldovenii, chemaţi duminică la protest: „Aşa nu se mai poate. Preţurile cresc în fiecare zi”

Moldovenii, chemaţi duminică la protest: „Aşa nu se mai poate. Preţurile cresc în fiecare zi”

FOTO simbol

Mobilizare generală pentru protestul de duminică, 19 iunie, care va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. O amplă campanie de informare, cu genericul „O viaţă nouă”, se desfăşoară în Capitală, în Bălţi, dar şi în alte oraşe, unde au fost instalate corturi. Trecătorii sunt chemaţi la manifestaţie pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de creşterea preţurilor, dar şi faţă guvernarea PAS, transmite Unimedia.

Majoritatea cetăţenilor încurajează acţiunea şi cred că protestele sunt binevenite, deoarece moldovenilor le-a ajuns deja cuţitul la os.

„Sigur că trebuie să protestăm. Aşa nu se mai poate. Preţurile cresc în fiecare zi, iar guvernarea nu face nimic să rezolve situaţia. Viaţa în Republica Moldova a devenit insuportabilă”, a declarat un trecător.

Oamenii se plâng atât pe creşterea preţurilor, cât şi pe reducerea substanţială a veniturilor populaţiei, de când PAS a preluat puterea.

„Ei se laudă că au majorat pensiile, dar asta este o minciună. În realitate, ele au scăzut, deoarece azi cu 2000 de lei nu poţi cumpăra nici jumătate din ceea ce puteai lua în urmă cu un an”, a spus o pensionară.

„Ce face PAS, ce face Maia Sandu?! În toată ziua pleacă peste hotare sau se fotografiază cu străini. Dar lumea moare de foame. Mai bine ar merge la popor să-l întrebe cum îi par „vremurile bune”, a declarat indignată o altă femeie.

Apelul la mobilizare a fost lansat de fostul preşedinte Vladimir Voronin, iar la scurt timp, la el s-a alăturat şi liderul Partidului „ŞOR”, deputatul fugar Ilan Şor, care a chemat toate forţele, indiferent de preferinţele politice, să dea dovadă de atitudine civică şi să iasă în stradă.

„Vom ajunge în situaţia în care oamenii, pur şi simplu, nu-şi vor putea procura produse şi vor ajunge să sufere de foame. Asta e tot ce a adus Moldovei noua putere a PAS, în frunte cu Maia Sandu, în doar un singur an. Vă imaginaţi ce va fi cu ţara noastră, dacă aceşti incompetenţi vor mai rămâne la putere încă trei ani? Nu va mai rămâne nimic, nici măcar oameni. Cineva va muri de foame, iar ceilalţi vor fugi. Va rămâne doar pământ pârjolit”, a menţionat Ilan Şor în apelul său.

Între timp, la mişcare s-au mai alăturat două formaţiuni extraparlamentare. Este vorba despre Partidul „Renaştere” şi Partidul „Acasă Construim Europa”. Protestul anunţat va avea loc duminică, 19 iunie, începând cu ora 17:00.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările