Moldoveni, staţi liniştiţi, pe locurile voastre, pe 7 aprilie...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gafa cea mai mare, a unora dintre liderii Alianţei pentru Integrare Europeană, de la Chişinău - aflată acum în sala de reanimare, a arenei politice de peste Prut - este aceea că şi-au permis, într-o manieră sovietică, să atenţioneze, pe conducătorii legitimi ai României, să îşi vadă de ale lor, ca şi cum ceea ce a mai rămas din Basarabia, în Republica Moldova, este moşia lor. Nu pământ, în veci, românesc.

Videoclipul de mai jos a fost realizat de o structură specializată, în operaţiuni psihologice, din Chişinău.

Ideea de bază?

Statalitatea Republicii Moldova a fost şi este ameninţată de:

1. legionarii români – manipulaţi de…Moscova! – şi

2. de trupele ruseşti din Transnistria, care ar ajunge, în jumătate de oră, cu tancurile, la Chişinău.

Pentru prima oară, montajul, altfel inteligent, arată pe un Vlad Filat dinamic, stăpân pe situaţie şi - mare atenţie! – Mihai Ghimpu vorbind mulţimii la o portavoce – ţinută de mai junele Chirtoacă.

Cu alte cuvinte, dacă atunci, în aprilie 2009, au fost împreună – Vlad Filat, Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu, de ce nu ar mai fi şi în continuare?

Vocea deformată a comentatorului  este primul indiciu al prelucrării textului şi imaginilor într-o structură adecvată – militarizată.

Dacă de ruşi se aminteşte sub pretextul celor 30 de minute de marş rapid  - o minciună de zile mari, dar la prostime nu mai contează –  despre americani nu se spune nimic, deşi un simplu avion de vânătoare al SUA, decolat de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, ajunge în patru minute şi câteva secunde în spaţiul aerian aflat în stânga Nistrului.

Este atât de mare frica lui Filat, de a nu mai fi premier, încât iată, că dă semne de apropiere de Mihai Ghimpu, numai să obţină voturile liberalilor la investitură.

Va fi din nou război, pentru Transnistria?

Vor trece tancurile ruse peste Nistru?

Răspunsul lucid este NU.

Dar timorarea evidentă a populaţiei umilite, dintre Prut şi Nistru, are un scop clar.

Pe 7 aprilie 2013, la patru ani de la evenimentele din Chişinău, moldovenii trebuie să stea liniştiţi, pe locurile lor…

…în case, cu familia, nu să demonstreze, din nou, pe stradă.

Că vin legionarii români – şi le desfiinţează Parlamentul şi Preşedinţia.

Sau ruşii – şi îl reinstalează pe Voronin, ca tătuc al Republicii Moldova.

Un scenariu ca în decembrie 1989, dar cu alte etichete şi protagonişti diferiţi.

NOTA BENE:

Pe 3 aprilie 2013, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a întrunit la Bucureşti, pentru a aborda subiecte de interes pentru securitatea naţională. În aceeaşi zi, la ora 19.26, de la Bruxelles s-a emis comunicatul de presă, nr.034:

Reuniuni ale Consiliului Nord-Atlantic (NAC), la nivel de miniştri de externe, vor avea loc la sediul NATO, marţi, 23 aprilie 2013. Reuniunile vor fi prezidate de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Simple coincidenţe...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite