Moldova ar putea adera la Banca de Dezvoltare Eurasiatică. Moscova a răspuns pozitiv la solicitarea Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a avut o întâlnire cu omologul său din Federaţia Rusă, Mihail Mişustin. Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, Ion Chicu l-a rugat pe premierul rus să susţină „cererea Republicii Moldova de a deveni stat membru al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare (EDB), la care Mihail Mişustin a reacţionat pozitiv”.

„Ne bucură interesul companiilor ruse faţă de piaţa noastră. Am avut la Chişinău o şedinţă cu preşedintele Băncii de Dezvoltare Euroasitică, în cadrul căreia am discutat posibilitatea finanţării construcţiei unui hub agroindustrial, dar şi disponibilitatea de a finanţa alte proiecte””, a declarat Ion Chicu.

Mihail Mişustin a asigurat că Guvernul de la Moscova este dispus să consolideze relaţiile între Moldova şi Rusia şi să impulsioneze comerţul bilateral.

În cadrul discuţiei, şefii Guvernelor au abordat un şir de subiecte prioritare de pe agenda bilaterală, precum oportunităţile de creştere a exportului produselor moldoveneşti pe piaţa rusă, aplicarea taxelor vamale la import, simplificarea accesului pe ambele pieţe şi altele.

EDB a fost înfiinţată de Rusia şi Kazahstan în 2006 „pentru a promova creşterea economică în statele sale membre, pentru a extinde legăturile comerciale şi economice între acestea şi pentru a sprijini integrarea în Eurasia prin investiţii”, potrivit site-ului băncii.

În prezent, statele membre ale Băncii de Dezvoltare Eurasiatice sunt Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite