Moldova va avea un nou acord de parteneriat strategic cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova va avea un nou acord de parteneriat strategic cu Federaţia Rusă, a declarat preşedintele Igor Dodon la întrevedere în format lărgit cu presa, din seara zilei de 28 martie. Subiectul a fost abordat şi la întrevederea cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, din 17 martie, transmite IPN.

Igor Dodon a precizat că au fost delegaţi experţi, care în timpul cel mai apropiat vor începe să elaboreze noul acord de parteneriat strategic în cadrul acordului de prietenie semnat cu Rusia în 2001.

„Pe parcursul ultimilor 16 ani nu am avut acorduri semnate cu Rusia, iar un astfel de acord strategic, important în opinia noastră, urmează să fie semnat în timpul apropiat. La 3 aprilie la Chişinău va avea loc un forum la care vom discuta subiecte importante în ceea ce ţine de Uniunea Euroasiatică şi pe data de 3 aprilie, indiferent de poziţia primului ministru, noi vom semna un acord de colaborare-cadru cu Uniunea Euroasiatică. Eu consider că trebuie să avem relaţii bune şi cu Estul, şi cu Vestul”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului a subliniat că în timpul vizitei sale la Bruxelles, din 7 februarie, a discutat cu oficialii europeni despre semnarea acordului cu Uniunea Euroasiatică şi aceştia au spus că nu există nicio problemă în acest sens. Asocierea cu UE nu interzice Moldovei să semneze acorduri de colaborare cu alte organizaţii sau instituţii. 

Şeful statului a mai spus că misiuni ale oamenilor de afaceri din Federaţia Rusă urmează să viziteze Republica Moldova în câteva luni, cu scopul de a investi în afaceri. Cu referire la exportul în Federaţia Rusă, Igor Dodon a spus că după liberalizarea accesului pe piaţa rusă pentru circa 150 de producători de fructe din Moldova, exportul de mere a crescut de cinci ori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite