Moldova împlineşte 30 de ani de independenţă. Oficialii au depus flori la „Maica Îndurerată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldova IPN

Republica Moldova împlineşte astăzi, 27 august 2021, 30 de ani de independenţă. Conducerea ţării a depus, de dimineaţă, flori la monumentul Maica Îndurerată de la Complexul memorial Eternitate, transmite IPN.

Preşedintele Maia Sandu, avându-i în părţi pe premierul Natalia Gavriliţa şi pe preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, s-au apropiat de jerbele depuse de militarii Gărzii de Onoare şi au stat în poziţie de drept, ascultând imnul de stat.

Premierul şi şefa statului au ales să poarte ţinute în alb la eveniment.

După depunerile de flori, oficialii s-au îndepărtat fără să facă declaraţii de presă.

Potrivit programului evenimentului, urmează depuneri de flori la monumentul domnitorului Stefan cel Mare şi Sfânt, din centrul capitalei, după care, la 10.00, va avea loc inaugurarea oficială a sărbătorii Ziua Independenţei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. La eveniment sunt aşteptaţi şi oficiali străini: preşedintele României, Klaus Iohannis, preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Acum o zi, la Chişinău, a ajuns şi preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

După ceremonialul militar şi adresarea conducerii ţării, va avea loc o paradă militară.

Accesul spectatorilor în tribune este limitat, doar pentru invitaţii care sunt vaccinaţi, cei care prezintă un test negativ la COVID-19 sau care fac dovada că au trecut deja prin boală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite