Modificarea Constituţiei, una dintre priorităţile noii sesiuni parlamentare de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parlament foto socialistii.md

Modificarea Constituţiei în sensul introducerii vectorului european va fi examinată în mandatul actualului legislativ, în sesiunea de toamnă-iarnă, a comunicat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei conferinţe de bilanţ al sesiunii de primăvară-vară, transmite IPN.

Şeful legislativului a menţionat că sesiunea care vine va fi cea mai scurtă, de trei luni. Accentul va fi pus pe iniţiativele deja elaborate. În primul rând, este vorba despre modificarea Constituţiei.

„Sper foarte mult că discuţiile şi consultările pe care le vom avea cu opoziţia proeuropeană din Parlamentul Republicii Moldova, aici mă refer la două partide, PLDM şi PL, vor avea succes şi se vor găsi voturile necesare pentru a modifica Constituţia, în aşa fel încât să ne apropiem cât mai repede şi cât mai bine de UE”, a declarat Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a mai spus că în a doua jumătate a lunii septembrie Comisia juridică, numiri şi imunităţi va trebui să prezinte constatările legate de nevalidarea alegerilor locale şi recomandările care se impun pentru a schimba legislaţia în acest sens.

Andrian Candu a comunicat că în lunile septembrie şi octombrie se va lucra intens asupra politicii bugetar-fiscale şi asupra bugetului de stat pentru anul 2019, ca la mijlocul lunii noiembrie acestea să fie adoptate. Controlul parlamentar va rămâne o prioritate pentru Parlament şi în sesiunea de toamnă. Audierile în comisii vor continua.

Sesiunea de toamnă-iarnă va începe pe 3 septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite