Mocanu: Nu e departe ziua când îl veţi vedea şi pe Plahotniuc cu faţa pe asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că Vlad Plahotniuc nu şi-a dorit arestarea omului de afaceri Veaceslav Platon, pentru că acesta ar putea spune multe împotriva sa.

În opinia lui Mocanu, nu există o anchetă naţională sau internaţională asupra miliardului furat. 

În acest context, politicianul spune că Frontier Solution, firma de avocaţi care îl reprezintă în SUA pe fostul ofiţer CNA Mihail Gofman, nu este decât un ONG care minte, atunci când spune că peste ocean se investighează furtul miliardului.

„Frontier Solution care trimite mesaje către procuratură este plătită de Platon”, afirmă Mocanu.

Preşedintele MPA regretă faptul că Gofman nu a fost reţinut şi a reuşit să emigreze în SUA. Totodată, el sugerează că Gofman şi Platon ar fi apropiaţi.

„Gofman, când a plecat din Moldova, nu a plecat direct la Washington, a plecat la Kiev, iar acolo s-a întâlnit cu Platon”, a adăugat fostul deputat.

Sergiu Mocanu neagă afirmaţiile apărute în spaţiul public, precum că Veaceslav Platon ar fi fost reţinut din cauza faptului că Plahotniuc a aflat că acesta ar deţine informaţii împotriva sa. 

„Platon a fost reţinut în cadrul unei ample operaţiuni de capturare a acestui gangster internaţional. Când un judecător de instrucţiune a emis un mandat de arest, Platon deja era localizat. Li s-a spus să emită mandatul şi îl vor reţine”, a menţionat liderul MPA.

Sergiu Mocanu a făcut aceste declaraţii miercuri, 27 iulie, în cadrul emisiunii „În direct cu Sergiu Mocanu”, de pe Youtube.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite