Mocanu, dezamăgit de manifestaţia unioniştilor din 1 septembrie: Îl bănuiesc pe Codreanu de o agendă ascunsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, s-a declarat dezamăgit de modul în care s-a desfăşurat manifestaţia unioniştilor din 1 septembrie, din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Politicianul susţine că „lipsa ideilor în acest eveniment a fost atât de mare, încât reacţia lui Plahotniuc a dat vizibilitate evenimentului”.

„Eu nu ştiu ce se întâmpla dacă Plahotniuc nu acţiona aşa (referindu-se la intervenţia în forţă a poliţiei şi la reţinerea autocarelor unioniştilor), pentru că noi am văzut că în PMAN, totuşi, a venit puţină lume şi trebuie să recunoaştem. Organizatorii nu au avut o idee a acestei manifestări”, a declarat Sergiu Mocanu la emisiunea „Sfatul Ţării” de la 10TV.

Preşedintele Antimafie spune că l-au dezamăgit şi anumite afirmaţii făcute de liderii unionişti.

„George Simion a spus la frontieră că, probabil, conducerea de la Chişinău are o informaţie operativă că se face unirea anul ăsta. De ce trebuie să menţii o asemenea iluzie în sufletul oamenilor care chiar au început să creadă că organizatorii ştiu că ceva se va întâmpla anul acesta”, a menţionat Mocanu.

Tot în contextul manifestaţiei respective, Mocanu a criticat şi decizia liderilor unionişti de a pleca din Piaţă pentru a porni spre traseul Chişinău - Leuşeni, acolo unde poliţia a reţinut cele trei autocare ce aparţineau unioniştilor, iar aceştia au încercat să le recupereze de la oamenii legii.

„Ele (autocarele) nu aveau nicio treabă cu evenimentul. Miza era atât de mare pentru acele trei autobuze? Trebuia deturnat mesajul pentru care a venit lumea în Piaţă? (...) Să pledezi cauza a trei autocare, în momentul în care ai o miză atât de mare, mie îmi pare iresponsabil”, a opinat ex-deputatul. 

De critici nu a scăpat nici parlamentarul român Constantin Codreanu, pe care Sergiu Mocanu îl bănuieşte de „o agendă ascunsă”.

„L-am văzut cum s-a repezit în braţele poliţiei. L-am văzut cum a vrut să-şi tragă aceleaşi imagini ca şi Maia Sandu - liderul persecutat. Cum să nu cadă lumea victima unei jertfe pe care o face Codreanu în faţa autocarelor. Pentru ce să faci chestia asta?”, s-a întrebat Mocanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite