Mizează pe al treilea mandat. Dorin Chirtoacă s-a lansat în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă este candidatul PL la funcţia de primar al capitalei FOTO Alexandru Tarlev
Dorin Chirtoacă este candidatul PL la funcţia de primar al capitalei FOTO Alexandru Tarlev

Crearea a noi locuri de muncă, izolarea termică a blocurilor, finanţarea instituţiilor de învăţământ pentru ca părinţii să nu mai achite pentru anumite lucruri necesare procesului de educaţie sunt principalele obiective pentru al treilea mandat al lui Dorin Chirtoacă.

Primarul degrevat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a lansat în campania electorală, mizând pe al treilea mandat. Dorin Chirtoacă a spus că acum Chişinăul arată altfel decât în 2007, când a venit la Primărie, transmite IPN.

„În 2007 Chişinăul era o groapă urât mirositoare, mirosea şi a comunism, dar în aceşti ani am reuşit să schimbăm situaţia. Chişinăul era falimentar, cu toate serviciile distruse, înglodat în datorii. Am reuşit să-l resuscităm. Astăzi Chişinăul nu mai miroase urât. Chişinăul se dezvoltă. Tot ce am făcut până acum am făcut cu suflet pentru oraş şi pentru locuitorii acestuia”, a declarat Dorin Chirtoacă în faţa susţinătorilor prezenţi la eveniment.

Candidatul Partidului Liberal pentru Primăria Chişinău a spus că în această campanie merge cu sloganul: „Primarul faptelor concrete. Echipa faptelor concrete. Partidul faptelor concrete”. Dorin Chirtoacă a adăugat că mai sunt multe de făcut şi că are cu cine face, doar că pentru a reuşi să facă bine capitalei şi întregii ţări PL trebuie să câştige detaşat în alegerile locale generale.

Dorin Chirtoacă a mai promis că suburbiile vor fi susţinute să continue dezvoltarea infrastructurii de transport, ca să fie fluidizat traficul către capitală şi să dezvolte serviciile sociale în suburubii.

Candidatul PL şi-a mai trasat ca prioritate ca în următorul mandat să fie abrogate toate hotărârile CMC care au permis instalarea gheretelor şi panourilor. De asemenea,  în urbanism îşi doreşte introducerea regulii planificării şi mai apoi a construcţiei, aşa cum e în oraşele europene.

Dorin Chirtoacă este ultimul concurent în buletinul de vot pentru alegerile locale generale din 14 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite