Mitropolitul Vladimir, către deputaţi: Funcţiile vin şi trec, în istorie rămân cei care fac bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolitul Vladimir, prezent la şedinţa Parlamentului de miercuri, 27 aprilie, cu ocazia apropierii sărbătorilor pascale, i-a îndemnat pe deputaţi să fie uniţi, să muncească împreună pentru beneficiul poporului, să nu lupte între ei. Conducătorul bisericii ortodoxe a menţionat că funcţiile vin şi trec, dar în istorie rămân cei care fac bine, transmite IPN.

„Trăim într-o ţară ortodoxă, cu sosirea Postului Mare i-am îndemnat pe creştini să postească, să se roage şi să facă fapte bune. În Sfânta Evanghelie este scris: credinţa fără fapte bune este moartă. Ca şi conducător al bisericii ortodoxe deja al 27-lea an mă întâlnesc practic în fiecare zi cu creştinii noştri care îmi transmit ce îşi doresc şi de la voi. Nu e o noutate că dânşii roagă ca fiecare din dumneavoastră, din orice partid aţi fi, să aveţi grijă de ei. Cu părere de rău, se întâmplă deseori că un partid sau altul doreşte să muncească mai mult, dar toţi împreună nu-şi doresc aceasta. Mesajul e să vă uniţi eforturile ca să intraţi în istorie ca cei care aveţi grijă de cei nevoiaşi, de copiii, de bătrâni”, a îndemnat Mitropolitul.

Acesta a adăugat că Republica Moldova a avut multe partide de la proclamarea independenţei. „Am avut şi furnici, şi rândunele, şi cocoşi, şi ceasuri, acum avem în Parlament partide cu denumiri contemporane şi puternice, ne aşteptăm să aveţi grijă de toţi. Nu trebuie să luptaţi între partide, ci să vă uniţi eforturile. Timpul trece, un an, doi, trei, plecăm din Parlament, plecăm din viaţă, şi nimic din urmă nu rămâne”, a menţionat Mitropolitul Vladimir.

Conducătorul bisericii ortodoxe a adăugat că în timpul călătoriilor sale comunică şi cu creştinii plecaţi peste hotare, iar ei îi spun că cel mai mult îşi doresc să revină acasă. „Îi rugăm pe confraţii noştri din alte ţări să ne pună la dispoziţie locaşurile din acele state, slujim acolo, discutăm cu credincioşii. Acolo şi străinii văd câtă dragoste are poporul nostru în el”, a spus Mitropolitul.

Acesta a îndemnat deputaţii, dar şi toată conducerea ţării, să vină în sâmbăta Paştelui la Catedrala Mitropolitană de unde să ia foc haric care şi în acest an va ajunge la credincioşii moldoveni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite