Ministrul Usatâi, luat la întrebări în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi FOTO Adevărul
Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi FOTO Adevărul

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, a fost luat astăzi la întrebări în plenul Parlamentului. Deputaţii l-au întrebat pe oficial care este soarta angajaţilor spitalelor care vor fi unite sub un management comun, dacă terenul de la „Toma Ciorbă“ este vândut şi de ce a fost admisă testarea medicamentelor pe pacienţii fără discernământ.

„Un prezentator de la o televiziune privată m-a întrebat dacă ştiu că terenul pe care e amplasat spitalul „Toma Ciorbă“ este vândut. Nu ştiam. Acest lucru vreau să aflu de la dumneavoastră“, a întrebat deputatul PL, Gheorghe Brega. „Să-i transmiteţi prezentatorului din partea mea că spitalul Toma Ciorbă va rămâne şi în secolul XXI acolo unde este acum“, a replicat Usatâi.

Ministrul a mai fost întrebat despre ordinul de comasare a mai multor instituţii medicale. „Angajaţii vor lucra în aceleaşi secţii unde au muncit şi până acum. Aceste secţii îşi vor păstra denumirea. Vor rămâne în funcţie şi directorii“, a dat asigurări Usatâi.

Totodată acesta a spus că testarea medicamentelor pe pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie s-a desfăşurat în condiţiile legii. „Acestea se numesc cercetări academice, şi nu testări pe oameni, pe care presa i-a numit cobai. Şi apoi toţi pacienţii şi-au dat acordul în scris pentru a participa la testare“, a mai spus ministrul.


Andrei Usatâi a scăpat de întrebările deputaţilor după ce Valeriu Streleţ a propus preşedintelui Parlamentului să fie votată întreruperea sesiunii de întrebări. Majoritatea deputaţilor au votat pentru.   
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite