Ministrul Transporturilor de la Chişinău, Iurie Chirinciuc, a fost audiat în dosarul BEM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Audieri în dosarul BEM. FOTO: Arhiva Adevărul
Audieri în dosarul BEM. FOTO: Arhiva Adevărul

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Republicii Moldova, Iurie Chirinciuc, a fost audiat de procurorii anticorupţie în cadrul investigaţiei pe dosarul „Banca de Economii”.

Fostul membru al Comisiei Parlamentare Economie, Buget şi Finanţe a făcut declaraţii privind circumstanţele legate de fraudele din sectorul bancar şi măsurile întreprinse în vederea asigurării securităţii în sistemul financiar, informează Procuratura Generală.

Săptămâna trecută, fostul viceministru al Finanţelor a fost audiat în cadrul dosarului „BEM”. Acesta este bănuit de neglijenţă în serviciu, exprimată prin îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, fapt care a dus la pierderea pachetului de acţiuni al statului în Banca de Economii.

De asemenea, directorul adjunct al Agenţiei Proprietăţii Publice şi un fost viceministru al Economiei au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi în fraudele de la BEM. Ambii sunt cercetaţi în stare de libertate. 

Amintim că, la sfârşitul lunii mai, Procuratura Generală a extins investigaţiile penale în cazul Băncii de Economi, Băncii Sociale şi Unibank. Oficiali de rang înalt precum premieri, miniştri, deputaţi, responsabili de la Banca Naţională a Republicii Moldova şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare din Moldova sunt citaţi pentru audieri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite