Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi, luat la bani mărunţi de Comisia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi. FOTO Adevărul
Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi. FOTO Adevărul

Demnitarul este suspectat de CNI că nu şi-ar fi trecut în declaraţia de avere şi cea de interese toate maşinile şi toate acţiunile pe care le-ar deţine.

Potrivit portalului e-sanatate.md, pe numele ministrului Andrei Usatâi a fost pornită o procedură de control din oficiu. Sursele citate au refuzat să ofere mai multe detalii, precizând doar că ministrul Sănătăţii nu ar fi menţionat în declaraţia de interese acţiunile pe care le-ar deţine la o societate pe acţiuni. Totodată, membrii CNI îl suspectează pe Andrei Usatâi că nu ar fi trecut în declaraţia de avere toate maşinile pe care le deţine, fără a preciza de câte anume este vorba.

În ultima declaraţie pe venit, Usatâi a declarat că locuieşte în apartamentul soţiei şi deţine o maşină veche de zece ani. Anterior, ministrul a fost verificat de CNI pentru un eventual conflict de interese la Spitalul Republican. Comisia a stabilit că acesta ar fi urmărit un beneficiu financiar atunci când a dispus comasarea mai multor instituţii medicale cu Spitalul Republican. Usatâi a negat atunci totul şi a acţionat CNI în judecată, cerând un prejudiciu moral de 20.000 de lei.

Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi nu a comentat deocamdată declaraţiile membrilor CNI.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite