Ministrul rus de Externe: SUA şi UE îi interzic Maiei Sandu să aibă relaţii normale cu Moscova

Ministrul rus de Externe: SUA şi UE îi interzic Maiei Sandu să aibă relaţii normale cu Moscova

Serghei Lavrov şi Vladimir Putin FOTO EPA EFE

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susţine că „Statele Unite şi Uniunea Europeană exercită o ingerinţă fără precedent în treburile interne ale Moldovei şi interzic preşedintei Maia Sandu să vorbească despre dorinţa de a avea relaţii normale cu Rusia”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Susţinem suveranitatea statului şi integritatea teritorială a Moldovei, o ţară istoric apropiată de noi. Respectăm rezultatele alegerilor parlamentare din iulie. Preocuparea profundă este cauzată de ingerinţa celor de la Washington şi Bruxelles în procesele politice interne, când preşedintei acestei ţări i se interzice direct să vorbească chiar despre tendinţa de a avea relaţii normale cu Federaţia Rusă. Sperăm că Chişinăul va putea acţiona independent, fără solicitări externe", a declarat şeful diplomaţiei ruse, pentru presa rusă, citat de Unimedia.info.

Precizăm că preşedintele Maia Sandu încă nu a avut nicio vizită oficială în Federaţia Rusă. Singurul oficial rus cu care s-a întâlnit Maia Sandu, la Chişinău, a fost Dmitrii Kozak, şeful-adjunct al administraţiei prezidenţiale ruse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările