Ministrul Justiţiei, despre reţinerea lui Igor Dodon: Clasa politică coruptă va trebui într-o zi să răspundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Litvinenco

Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a explicat de ce ex-preşedintele Igor Dodon a fost reţinut. El susţine că „atunci când am venit în faţa alegătorilor să le cerem votul, principala cerinţă faţă de noi a fost să se facă în sfârşit dreptate. Am promis acest lucru şi, indiferent de critici şi piedici, o să ne ţinem de cuvânt.”

„Clasa politică coruptă, responsabilă pentru sărăcirea şi alungarea cetăţenilor din ţară timp de trei decenii va trebui într-o zi să răspundă. Vor răspunde toţi cei care au venit în politica nu ca să ajute oamenii, dar să-i fure. Asta a fost remarcă generală”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Potrivit lui, politicul nu poate avea imunitate faţă de răspundere, toţi fiind egali în faţa legii. 

„În acelaşi timp, este evident instituţiile trebuie să comunice toate lucrurile pe care le pot comunica potrivit legii, or, dincolo de fondul cauzei, transparenţa este fundamentală pentru a avea încrederea societăţii şi de a legitima actul justiţiei. Desigur că este prioritar şi ca toate procedurile să fie respectate atât ca literă, dar mai ales ca spirit. Ministerul Justiţiei va urmări atent cum se desfăşoară ancheta, pentru ca totul sa fie în strictă concordanţă cu legea”, a adăugat Litvinenco.

Igor Dodon a fost reţinut pentru 72 de ore, marţi dimineaţă, după ce procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul lui din Chişinău, la casa părintească din satul Sadova şi încă la câteva imobile pe care Dodon le-ar deţine prin intermediul unor intermediari. 

Dodon este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Percheziţiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie, în comun cu Centrul Naţional Anticorupţie şi Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite