Ministrul de Interne Dorin Recean, după audierile din Parlament pe dosarul 7 aprilie: „MAI rămâne cel mai interesat în definitivarea investigaţiilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele de la 7 aprilie 2009. FOTO Reuters
Protestele de la 7 aprilie 2009. FOTO Reuters

În pofida prestaţiei ineficiente a organelor afacerilor interne în ziua de 7 aprilie 2009 şi a abuzurilor admise de către angajaţii poliţiei în zilele care au urmat, Ministerul Afacerilor Interne rămâne cel mai interesat în definitivarea investigaţiilor, a declarat ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean, în audierile din Parlament, transmite IPN.

Potrivit ministrului, în prezent sub urmărire penală sunt 43 de poliţişti, inclusiv foşti conducători ai MAI. Dintre aceştia activează 19 poliţişti, majoritatea fiind repuşi în funcţie prin decizia instanţelor de judecată. Rămâne suspendat locotenentul major de poliţie Ion Perju, achitat pe toate capetele de acuzare, prin sentinţa Judecătoriei Buiucani.

Ion Perju este poliţistul învinuit de procurori de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale, soldată cu decesul lui Valeriu Boboc.

Dorin Recean a spus că evenimentele din aprilie 2009 au demonstrat un şir de deficienţe în funcţionarea organelor de drept, şi anume implicarea politicului. Potrivit noilor prevederi, care au fost votate în legislaţie, este limitată implicarea factorului politic în activitatea poliţiei, poliţistul este obligat să acţioneze în strictă conformitate cu legea, să nu execute ordinele ilegale ale conducătorilor, relevă IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite