Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a fost prezentat colegilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase si Gheorghe Balan

Noul ministrul al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a fost prezentat de către prim-ministra Maia Sandu personalului Inspectoratului General al Poliţiei. Andrei Năstase, la rândul său, l-a prezentat pe şeful interimar al Poliţiei Naţionale, Gheorghe Balan, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Poliţiei.

Andrei Năstase a menţionat că Poliţia are o responsabilitate foarte importantă şi anume garantarea siguranţei fiecărui cetăţean. Acesta i-a urat şefului interimar al Poliţiei mult succes în activitatea profesională, menţionând că mizează pe responsabilitatea şi profesionalismul acestuia.

Andrei Năstase este avocat de meserie. Este absolvent Facultăţii de Istorie-Geografie a Universităţii ,,Stefan cel Mare” din Suceava, România şi al Facultăţi de Drept a Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Din 1997 până în 2000, activează ca procuror, angajat la Procuratura de transport din Chişinău. Din 2000 până în 2002 a activat în calitate de vicedirector al Întreprinderii Mixte Moldo-Germane Air Moldova S.R.L. Este membru fondator şi lider Al Platformei Demnitate şi Adevăr şi preşedinte şi membru fondator al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr. În 2018 a fost ales primar de Chişinău, însă alegerile au fost declarate nule pe motivul constatării efectuării agitaţiei electorale în ziua alegerilor, contrar prevederilor Codului electoral.

Tot în acest weekend, în cadrul unei ceremonii oficiale, preşedintele Igor Dodon, l-a prezentat pe noul ministru al apărării, Pavel Voicu. Dânsul şi-a exprimat convingerea că, împreună cu tot corpul de comandă al Armatei Naţionale, efectivul de militari şi civili va contribui la asigurarea păcii, liniştii, integrităţii, suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Pavel Voicu a absolvit Academia ,,Ştefan cel Mare” a MAI şi Academia de Administrare Publică pe lângă preşedintele Republicii Moldova. A activat în diferite funcţii în cadrul Inspectoratului de Poliţie Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei¸ Centrului Naţional Anticorupţie. A deţinut funcţiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliţie din Călăraşi şi Cimişlia, şef al Inspectoratului de Poliţie din sectorul Buiucani, precum şi şef al Inspectoratului de Poliţie din municipiul Bender. La 22 august 2017 a fost numit consilier al preşedintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite