Ministrul de Externe al Ungariei acuză UE de imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, a acuzat Uniunea Europeană de imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova pe durata campaniei electorale pentru prezidenţialele din R. Moldova. Diplomatul a dat de înţeles că şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Peter Michalko, ar fi avut un comportament mai puţin adecvat, care poate fi catalogat ca „intervenţie în treburile interne”.

„Dacă vorbim despre respect reciproc, intervenţia în treburile interne ale altui stat nu are loc. Modul în care s-a comportat şeful Delegaţiei UE în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale nu încape în acest respect reciproc”, a declarat Peter Szijjarto duoă întrevederea cu ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, care a avut loc la Chişinău.

Precizăm că, după alegeri, şi Igor Dodon s-a plâns pe faptul că Maia Sandu ar fi fost sprijinită deschis de mai mulţi oficiali europeni.

Amintim că în cadrul turului doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova au votat 52,8% din alegătorii cu drept de vot - 1.650.131 de voturi exprimate. O mobilizare fără precedent a avut loc în diaspora, acolo unde au votat circa 262.740 de moldoveni, dintre care 245.605 au votat pentru Maia Sandu.

Maia Sandu a obţinut 943.486 de voturi (57,75%), iar Igor Dodon 690,139 de voturi (42,25%).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite