UPDATE Cine sunt cei cinci miniştri noi din Guvernul Chicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ion Chicu a anunţat luni, 9 noiembrie, că a luat act de decizia Partidului Democrat, condus de Pavel Filip, de a se retrage de la guvernare după turul doi al alegerilor prezidenţiale. Prin urmare, prim-ministrul i-a propus preşedintelui în exerciţiu, Igor Dodon, să apobe candidaturile altor cinci miniştri, care să-i înlocuiască pe miniştrii democraţi.

Ion Chicu a precizat că în condiţiile în care se află R. Moldova nu poate lăsa ţara într-o situaţie de incertitudine. Din acest motiv, premierul a decis să propună şefului statului chiar luni revocarea din funcţie a celor cinci miniştri democraţi şi numirea altor cinci.

Cei cinci miniştri democraţi care vor fi înlocuiţi sunt: Alexandru Pînzari - ministrul Apărării; Cristina Lesnic - ministrul pentru reitegrarea ţării; Igor Şarov - ministrul Educaţiei, Sergiu Răilean - ministrul Economiei. De asemenea, a fost aprobată cererea de demisie a ministrului de Externe, Oleg Ţulea, care a fost numit ambasador în Ungaria.

Noii miniştri din Guvernul Chicu au depus jurământul luni în faţa şefului statului şi au fost învestiţi în funcţie. Aceştia sunt: Anatol Usatîi - ministrul Economiei; Aurel Ciocoi - ministrul de Externe; Victor Gaiciuc - ministrul Apărării; Lilia Pogolşa - ministra Educaţiei; Olga Ceborati - ministra pentru reintegrarea ţării.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova a luat decizia sâmbătă, 7 noiembrie, de a se retrage de la guvernare imediat după învestirea în funcţie a preşedintelui ales, pentru ca noul şef al statului să aibă posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul şi Executivul.

Partidul Democrat a invitat toate partidele politice parlamentare la dialog, pentru a identifica o formulă guvernamentală reprezentativă, capabilă să depăşească criza, să relanseze economia şi să lupte eficient împotriva pandemiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite