UPDATE Cine sunt cei cinci miniştri noi din Guvernul Chicu

UPDATE Cine sunt cei cinci miniştri noi din Guvernul Chicu

Premierul Ion Chicu a anunţat luni, 9 noiembrie, că a luat act de decizia Partidului Democrat, condus de Pavel Filip, de a se retrage de la guvernare după turul doi al alegerilor prezidenţiale. Prin urmare, prim-ministrul i-a propus preşedintelui în exerciţiu, Igor Dodon, să apobe candidaturile altor cinci miniştri, care să-i înlocuiască pe miniştrii democraţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Chicu a precizat că în condiţiile în care se află R. Moldova nu poate lăsa ţara într-o situaţie de incertitudine. Din acest motiv, premierul a decis să propună şefului statului chiar luni revocarea din funcţie a celor cinci miniştri democraţi şi numirea altor cinci.
 
Cei cinci miniştri democraţi care vor fi înlocuiţi sunt: Alexandru Pînzari - ministrul Apărării; Cristina Lesnic - ministrul pentru reitegrarea ţării; Igor Şarov - ministrul Educaţiei, Sergiu Răilean - ministrul Economiei. De asemenea, a fost aprobată cererea de demisie a ministrului de Externe, Oleg Ţulea, care a fost numit ambasador în Ungaria.

Noii miniştri din Guvernul Chicu au depus jurământul luni în faţa şefului statului şi au fost învestiţi în funcţie. Aceştia sunt: Anatol Usatîi - ministrul Economiei; Aurel Ciocoi - ministrul de Externe; Victor Gaiciuc - ministrul Apărării; Lilia Pogolşa - ministra Educaţiei; Olga Ceborati - ministra pentru reintegrarea ţării.
 
Amintim că Partidul Democrat din Moldova a luat decizia sâmbătă, 7 noiembrie, de a se retrage de la guvernare imediat după învestirea în funcţie a preşedintelui ales, pentru ca noul şef al statului să aibă posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul şi Executivul.

Partidul Democrat a invitat toate partidele politice parlamentare la dialog, pentru a identifica o formulă guvernamentală reprezentativă, capabilă să depăşească criza, să relanseze economia şi să lupte eficient împotriva pandemiei.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările