Miniştrii Partidului Liberal îşi vor prezenta demisia

Miniştrii Partidului Liberal îşi vor prezenta demisia

FOTO sputnik.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunţat vineri, 26 mai, că formaţiunea sa părăseşte majoritatea parlamentară, în contextul în care mai mulţi liberali, printre care primarul Dorin Chirtoacă, au fost reţinuţi. Totodată, Ghimpu a declarat că luni, 29 mai, miniştrii liberali îşi vor prezenta demisia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Partidul Liberal are în actualul Guvern patru ministere: Ministerul Transporturilor, condus de Iurie Chirinciuc, însă care se află în arest, Ministerul Apărării, rămas fără ministru după demiterea lui Anatol Şalaru, Ministerul Educaţiei, în frunte cu Corina Fusu şi Ministerul Mediului, condus de Valeriu Munteanu.

De asemenea, liberalii au un prim-viceministru pe probleme sociale în persoana lui Gheorghe Brega.

Aceste demisii reprezintă o mare satisfacţie pentru Igor Dodon, cel care în nenumărate rânduri a pledat pentru demisia Corinei Fusu şi Valeriu Munteanu.

Premierul Filip a declarat că vineri, 26 mai, înainte ca să cunoască că miniştrii PL îşi vor da demisia, că Guvernul nu va numi noi miniştri decât după reforma Administraţiei Publice Centrale, menţionând o lipsă de sens ca aceştia să fie numiţi în funcţii pe o perioada prea scurtă de timp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările