Ministerele Apărării şi al Afacerilor Interne au viceminiştri noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numirile au fost aprobate în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului FOTO: Adevărul
Numirile au fost aprobate în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului FOTO: Adevărul

Fostul şef-adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Sergiu Diaconu, va ocupa fotoliul de viceministru la Ministerul de Interne, iar Ana Vasilachi este noul viceministru la Ministerul Apărării.

În calitate de viceministru al MAI, Diaconu va fi responsabil pentru colaborarea externă a ministerului şi va conduce Centrul de reforme al MAI.

„Felicitări şi succese în continuarea reformei ministerului. Aşteptările societăţii sunt mari, dar ştiu că experienţa şi cunoştinţele vă vor permite să faceţi faţă”, a declarat premierul Iurie Leancă, în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului.

Totodată, Ana Vasilache va fi responsabilă de programele sociale la Ministerul Apărării. este magistru în drept şi are o vastă experienţă în domeniul protecţiei sociale.

Prim-ministrul Iurie Leancă a menţionat în cadrul şedinţei că este pentru prima dată când viceministru la Apărare este o doamnă. “Vă felicit. Sunt convins că o să veniţi cu un suflu nou în echipă”, a spus Leancă.

De asemenea, Vitalie Stoian nu mai este şef al Marelui Stat Major al Armatei naţionale. Funcţia va fi ocupată de colonelul Igor Borgan, militar de carieră şi participant la diferite misiuni din cadrul NATO şi OSCE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite