Milioanele lui Platon, uitate de Urechean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veaceslav Platon susţine că a susţinut AMN în alegeri
Veaceslav Platon susţine că a susţinut AMN în alegeri

Ex-deputatul Veaceslav Platon a dezvăluit, într-o emisiune la Publika TV, că a finanţat cu milioane de dolari Alianţa Moldova Noastră în campania pentru alegerile parlamentare. La rândul său, liderul formaţiunii desfiinţate, Serafim Urechean, se întreabă de ce fostul său coleg a ieşit cu aceste declaraţii abia după ce Curtea de Conturi a prezentat un raport despre contractele dubioase ale Băncii de Economii, unde businessmanul a

„Unele persoane, pe care nu vreau să le numesc acum, mi-au propus să colaborez în problema cu Banca de Economii. N-am acceptat niciun dialog şi iată rezultatul. Omul poate să declare ce vrea, mai ales dacă este un personaj iresponsabil", a declarat preşedintele Curţii de Conturi pentru „Adevărul".

Fostul lider al AMN nu neagă, totuşi, că Veaceslav Platon a contribuit în campania electorală. „Nu neg că dumnealui a avut anumite cheltuieli. A fost responsabil de o zonă, probabil acolo a făcut donaţii. Dacă-i aşa, aceste lucruri sunt fixate în rapoartele pe care le-am prezentat în modul stabilit de lege", a menţionat el.

Pe de altă parte, Iurie Ciocan, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, susţine că în rapoartele financiare prezentate de formaţiune nu figurează numele lui Platon. Centrul Anticorupţie s-a autosesizat referitor la declaraţiile omului de afaceri şi a pornit propria investigaţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite