Mihai Popşoi şi Vlad Bătrîncea, aleşi vicepreşedinţi ai Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Popşoi şi Vlad Bătrîncea
Mihai Popşoi şi Vlad Bătrîncea

Deputatul PAS Mihai Popşoi şi deputatul socialist Vlad Bătrîncea au fost aleşi joi, 29 iulie, în funcţiile de vicepreşedinţi ai Parlamentului. De asemenea, s-a decis că Legislativul actual va avea doar doi vicepreşedinţi şi va fi condus de Igor Grosu, lider al Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Mihai Popşoi (33 de ani) este vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate. Este doctorand în studii politice în cadrul Universităţii din Milano. Este membru al Asociaţiei pentru Politică Externă din Moldova. Între 2010 şi 2014, a activat în calitate de analist politic în secţia politico-economică a Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, iar anterior a activat în cadrul Centrului de Informare şi Documentare privind NATO. Mihai Popşoi şi-a făcut studiile de licenţă şi masterat în relaţii internaţionale la Universitatea de Stat din Moldova şi mai deţine o diplomă de masterat în politici publice de la Universitatea York, Marea Britanie şi Universitatea Central Europeană.

Vlad Bătrîncea (40 de ani) este jurist de profesie. Acesta este deputat pe listele Partidului Socialiştilor din anul 2014. În Parlament ales în februarie 2019, Bătrîncea a ocupat funcţia de vicepreşedinte al legislativului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite