Mihai Popşoi, despre anunţul lui Igor Dodon: O plecare previzibilă în condiţiile unei opoziţii demoralizate complet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Popsoi
Mihai Popsoi

O plecare previzibilă în condiţiile unei opoziţii demoralizate complet. Astfel califică vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Mihai Popşoi, anunţul lui Igor Dodon privind plecarea acestuia din funcţia de deputat şi de preşedinte PSRM, notează IPN.

Mihai Popşoi spune că anticipa o retragere a lui Igor Dodon de la activităţile legislative.

„De când a fost ales deputat, n-a prea venit la şedinţele Parlamentului, iar această formulă de conducere pe care încearcă acum s-o găsească, mă duce cu gândul la „политбюро”, socialiştii revin la originile lor. Asocierea cu comuniştii le-au amintit de unde au plecat. Opoziţia este demoralizată şi plăteşte acum pentru toate greşelile comise în ultimii ani, dar prioritatea noastră este să ne concentrăm pe îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor. Dodon va fi preocupat de ceea ce a fost preocupat şi până acum, de relaţia economică personală, cu beneficiile personale”, a spus Mihai Popşoi în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit lui, opoziţia PSRM-PCRM ar da dovadă de cinism atunci când încearcă să capitalizeze politic nemulţumirea oamenilor faţă de criza energetică în care ne aflăm. Reacţia vine după ce Igor Dodon a anunţat că „dacă oamenii vor îngheţa în casă, ei vor ieşi să se încălzească la proteste în stradă”.

„Nu-i suficient că nu au făcut nimic ca să nu ajungem în situaţia actuală, dar acum încearcă să iasă din dizgraţia publicului încercând să se urce în trenul situaţiei complicate în care ne aflăm. Este un cinism debordant, şi cu siguranţă cetăţenii îi vor taxa şi mai mult. Cetăţenii au demonstrat deja că ştiu să aleagă grâul de neghină”, a mai spus Popşoi.

Potrivit comentatorilor politici, plecarea lui Igor Dodon din Legisativ ar fi determinată de schimbarea conducerii Procuraturii Generale, încercând să evite scenariul ridicării imunităţii în plenul Parlamentului.

„Această retragere din poziţia de lider de partid a întârziat cu cel puţin un an. Atât timp cât Igor Dodon conducea PSRM, oponenţii lor politici puteau să doarmă liniştit. El aduce dezavantaje de imagine foarte serioase partidului. Această decizie a lui de a pleca a fost determinată, inclusiv, de suflul nou care a apărut în Procuratură. Dodon îşi pregăteşte o cale de refugiu pentru a evita o întâlnire frontală cu justiţia din Republica Moldova”, a spus Anatol Ţăranu.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunţat că-şi depune mandatul de deputat din Parlamentului Republicii Moldova şi se retrage şi de la şefia PSRM. Potrivit lui, la 18 decembrie, în timpul Congresului extraordinar al formaţiunii urmează să fie modificată modalitatea de conducere a partidului. Astfel, formaţiunea ar urma să fie condusă de un organ colegial creat din 5 membri. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite