Mihai Popşoi: Deschiderea noastră pentru discuţii cu PSRM rămâne în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Popsoi via Facebook

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Mihai Popşoi spune că deschiderea blocului ACUM pentru discuţii cu Partidul Socialiştilor rămâne în vigoare. Parlamentarul spune că vrea să vadă dacă într-adevăr socialiştii au legile despre care au anunţat anterior şi cât de compatibile sunt cu ceea ce-şi doreşte blocul ACUM, transmite IPN.

„Cel mai probabil le vom face o invitaţie separat, o invitaţie de aşa natură încât să le fie greu să mai caute pretext. Urmează să vedem ce se va întâmpla în următoarele zile, dar cel mai probabil vom face acest pas astfel ca să nu ne mai poată reproşa nimeni că nu am încercat să facem lucrurile onest, transparent şi să facem lucrurile până la capăt atât timp cât acest lucru este posibil”, a declarat Mihai Popşoi în cadrul emisiunii „În profunzime” de la PRO TV.

Deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Igor Munteanu spune că ar putea să existe un pachet „deoligarhizare plus” în care socialiştii să aibă contribuţia proprie. „Dar cel mai important este să aibă curaj şi risc pentru că există anumite riscuri. Ei trebuie să iasă din zona de confort. Anterior partidele îşi împărţeau funcţiile ca pe propriile pălării, noi vrem să mergem oarecum altfel”, spune parlamentarul.

Potrivit lui, „blocul ACUM nu vrea să facă o guvernare comună cu socialiştii, dar să decongestioneze sistemul politic, să promoveze ideea unui guvern minoritar tehnocratic în care oamenii să fie aleşi nu după afilierea cu liderul partidului, dar după criteriul profesionalismului. Blocul are pregătită lista unor asemenea profesionişti pe care o va face publică la momentul potrivit”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite